Kontrollera stavning och grammatik i Google Dokument

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan kontrollera stavning och grammatik i Google Dokument och sedan godkänna eller ignorera ändringarna. Förslagen baseras på din text och representerar inte Googles åsikter.

Stavnings- och grammatikförslag finns på engelska, spanska, franska, portugisiska, tyska och italienska.

Kontrollera stavning

Kontrollera stavningen och godkänn eller ignorera ändringarna.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Klicka på Stavningskontroll Stavningskontroll högst upp till vänster. En ruta öppnas i det övre högra hörnet.
    • Klicka på Ändra om du vill ändra till en föreslagen stavning.
    • Om du vill använda den föreslagna stavningen för hela dokumentet klickar du på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Ändra följt av Ändra alla.
    • Klicka på Ignorera om du vill ignorera ett förslag.
    • Om du vill ignorera alla förekomster av ordet klickar du på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Ignorera följt av Ignorera alla.
Lägga till ett ord i ordlistan

Du kan lägga till ord i ordlistan så att Dokument inte markerar dem som felstavade.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Klicka på Stavningskontroll längst upp till vänster Stavningskontroll. En ruta öppnas i det övre högra hörnet.
  3. Klicka på Lägg till i ordlista om du vill lägga till ett ord som visas i stavningskontrollen i ordlistan.
Ta bort ett ord från ordlistan

Du kan ta bort ett ord som du har lagt till i ordlistan.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Högerklicka på ordet.
  3. Välj Ta bort från personlig ordlista.

Relaterade artiklar

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.