Formatér tall i et regneark

Du kan formatere dataene dine på flere forskjellige måter i Google Regneark, slik at regnearket og innholdet blir vist på den måten du vil.

Formatér tall, datoer og valutaer

Slik formaterer eller endrer du formatet for tall, datoer eller valutaer i et regneark:

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Velg celleområdet du vil formatere eller endre.
  3. Klikk på Format etterfulgt av Tall.
  4. Velg formatet som skal brukes på celleområdet.

Tilpasset formatering av tall, datoer og valutaer

Du kan bruke tilpasset formatering for valutaer, datoer og tall. For hver av disse kan du søke i tekstboksene i formateringsmenyene for å finne det formatet som fungerer best for regnearket. Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du nå lage en egendefinert formatering i menyene.

Tilpasset datoformatering

Slik bruker du et tilpasset dato- eller klokkeslettformat i regnearket ditt:

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Marker dataene du vil formatere.
  3. Klikk på Format etterfulgt av Tall.
  4. Klikk på Egendefinert dato og klokkeslett.
  5. Søk i tekstboksen i menyen for å velge et format. Du kan også legge til et egendefinert dato- eller klokkeslettformat i tekstboksen.
  6. Klikk på Bruk.

Tids- og klokkeslettalternativene som vises, er som standard basert på språket i regnearket.

Hvis du vil legge til mer detaljerte klokkeslett- eller datoverdier i formateringen, for eksempel timer eller minutter, kan du klikke på nedoverpilen i høyre hjørne av tekstboksen i menyen, og velge en tilleggsverdi. Du kan endre den spesifikke formateringen for disse verdiene ved å klikke på pilene i verdien og velge et alternativ. Hvis du vil slette en verdi fra formateringen, må du klikke på verdien og velge Slett.

Tilpasset valutaformatering

Slik bruker du et tilpasset valutaformat i regnearket ditt:

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Marker dataene du vil formatere.
  3. Klikk på Format etterfulgt av Tall.
  4. Klikk på Tilpasset valuta.
  5. Søk i tekstboksen i menyen for å velge et format. Du kan også legge til et egendefinert valutaformat i tekstboksen.
  6. Klikk på Bruk.

Du kan også endre noen egenskaper for valutaen (for eksempel hvor mange desimaler som skal vises) ved å klikke på rullegardinmenyen i det høyre hjørnet i inndatafeltet og velge et alternativ.

Tilpasset tallformatering

Slik bruker du et tilpasset tallformat i regnearket ditt:

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Marker dataene du vil formatere.
  3. Klikk på Format etterfulgt av Tall.
  4. Klikk på Tilpasset tallformat.
  5. Søk i tekstboksen i menyen for å velge et format. Du kan også legge til et egendefinert tallformat i tekstfeltet.
  6. Klikk på Bruk.

Når du oppretter et egendefinert format, bør du være oppmerksom på at formateringen kan bestå av opptil fire deler, atskilt med semikolon: positiv;negativ;null;ikke-numerisk. Finansielle formater støttes også.

Du kan bruke farger i formateringen, for eksempel for å skille mellom positive og negative tall, ved å legge til en farge i klammer (for eksempel [Red]) på ønsket sted i formatet. Formateringsfargene må være på engelsk. Fargene som kan brukes, er:

Her er en liste over vanlige syntakstegn som kan brukes til å lage et tilpasset tallformat:

Tegn Beskrivelse
0 Et siffer i tallet. En ikke-signifikant 0 vises i resultatene.
# Et siffer i tallet. En ikke-signifikant 0 vises ikke i resultatene.
? Et siffer i tallet. En ikke-signifikant 0 vises som et mellomrom i resultatene.
$ Formaterer tall som en dollarverdi.
.(punktum)

Formaterer tall med et skillende element for desimaler.

,(komma) Formaterer tall med et tusenskilletegn.
/ Formaterer tall som en brøk.
% Formaterer tall som en prosentverdi
E Formaterer tall som en eksponent.
«text» Legger til tekst i formelen. Sett inn ønsket tekst i anførselstegn for at den skal vises.
@

Viser tekst som er lagt inn i en celle.

*

Gjentar følgende tegn for å fylle ut den gjenværende plassen i cellen.

_ (understrek)

Legger til et mellomrom med samme bredde som etterfølgende tegn.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.