Laskentataulukon lukujen muotoilu

Google Sheetsissä voit muotoilla dataa monilla eri tavoilla. Näin laskentataulukko ja sen sisältö esitetään haluamallasi tavalla.

Lukujen, päivämäärien ja valuuttojen muotoilu

Voit muotoilla tai muuttaa lukujen, päivämäärien ja valuuttojen muotoa laskentataulukossa seuraavasti:

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse soluväli, jota muotoillaan tai muokataan.
  3. Valitse Muotoile ja sitten Luku.
  4. Valitse soluväliin käytettävä muoto.

Lukujen, päivämäärien ja valuuttojen oma muotoilu

Voit käyttää valuuttoihin, päivämääriin ja lukuihin omaa muotoa. Kussakin tapauksessa voit etsiä laskentataulukkoosi sopivan muodon hakemalla muotovalikoissa olevista tekstiruuduista Jos et löydä hakemaasi, voit luoda valikoiden kautta oman muodon.

Oma päivämäärämuoto

Oman päivämäärä- tai aikamuodon käyttäminen laskentataulukossa

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Korosta muotoiltava data.
  3. Valitse Muoto ja sitten Luku.
  4. Klikkaa Oma päivämäärän ja ajan muoto.
  5. Valitse muoto tekemällä haku valikon tekstikentässä. Voit lisätä tekstiruutuun myös oman päivämäärä- tai aikamuodon.
  6. Valitse Käytä.

Näkyviin tulevat aika- ja päivämäärävaihtoehdot perustuvat oletusarvoisesti laskentataulukon kieli- ja maa-asetuksiin.

Jos haluat lisätä muotoon yksityiskohtaisemmat ajan tai päivämäärän arvot (esim. tunnit tai minuutit), klikkaa valikon tekstiruudun oikeassa kulmassa olevaa alanuolta ja valitse lisättävä arvo. Voit muuttaa kyseisten arvojen tarkkaa muotoa klikkaamalla arvossa olevia nuolia ja valitsemalla haluamasi vaihtoehdon. Voit poistaa arvon muodosta klikkaamalla arvoa ja valitsemalla Poista.

Oma valuuttamuoto

Oman valuuttamuodon käyttäminen laskentataulukossa:

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Korosta muotoiltava data.
  3. Valitse Muoto ja sitten Luku.
  4. Valitse Oma valuutta.
  5. Valitse muoto tekemällä haku valikon tekstikentässä. Voit lisätä tekstiruutuun myös oman valuuttamuodon.
  6. Valitse Käytä.

Jos haluat muuttaa joitain muodon ominaisuuksia (esim. näytettävien desimaalien määrä), klikkaa syöteruudun oikeassa kulmassa olevaa alanuolta ja valitse haluamasi vaihtoehto.

Oma lukumuoto

Oman lukumuodon käyttäminen laskentataulukossa:

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Korosta muotoiltava data.
  3. Valitse Muoto ja sitten Luku.
  4. Valitse Oma numeromuoto.
  5. Valitse muoto tekemällä haku valikon tekstiruudusta. Voit lisätä tekstiruutuun myös oman numeromuodon.
  6. Valitse Käytä.

Kun luot omaa muotoa, huomaa, että muoto voi koostua enintään neljästä puolipistein erotellusta osasta: positiivinen;negatiivinen;nolla;ei-numeerinen. Myös talousmuotoja tuetaan.

Voit käyttää muodossa värejä lisäämällä sen hakasulkeisiin (esim. [Red]) haluamaasi muodon kohtaan. Näin voit esimerkiksi erotella positiiviset ja negatiiviset luvut toisistaan. Muodon värit on kirjoitettava englanniksi. Voit käyttää seuraavia värejä:

Voit käyttää oman numeromuodon luomisessa seuraavia yleisiä syntaksimerkkejä:

Merkki Kuvaus
0 Luvun numero. Ei-merkitsevä 0 näkyy tuloksissa.
# Luvun numero. Ei-merkitsevä 0 ei näy tuloksissa.
? Luvun numero. Ei-merkitsevä 0 näkyy tuloksissa välilyöntinä.
$ Luvut muotoillaan valuutta-arvoksi.
. (piste)

Lukujen muotoilussa käytettävä desimaalierotin.

, (pilkku) Lukujen muotoilussa käytetään desimaalipilkkua.
/ Luvut muotoillaan murtoluvuiksi.
% Luvut muotoillaan prosenteiksi.
E Luvut muotoillaan eksponenteiksi.
"teksti" Lisää tekstin kaavaan. Lisää haluamasi teksti lainausmerkkeihin, jotta se näkyy kaavassa.
@

Näyttää soluun kirjoitetun tekstin.

*

Täyttää solun jäljellä olevan tilan toistamalla seuraavaa merkkiä.

_ (alaviiva)

Lisää seuraavan merkin levyisen välilyönnin.