Formatér tal i et regneark

Du kan formatere dine data på flere forskellige måder i Google Sheets, så dit regneark og dets indhold vises som ønsket.

Formatér tal, datoer og valutaer

Sådan formaterer eller ændrer du formatet på tal, datoer eller valutaer i et regneark:

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg det celleområde, du vil formatere eller ændre.
  3. Klik på Formatér og så Tal.
  4. Vælg det format, der skal anvendes i celleområdet.

Tilpasset formatering af tal, datoer og valutaer

Du kan anvende tilpasset formatering af valutaer, datoer og tal. Du kan finde det format, der fungerer bedst i dit regneark, ved at søge i tekstfelterne i formateringsmenuerne for valutaer, datoer og tal. Hvis du ikke finder det, du leder efter, kan du nu oprette din egen tilpassede formatering i menuerne.

Tilpasset datoformatering

Sådan anvender du et tilpasset dato- eller tidsformat i dit regneark:

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Markér de data, du vil formatere.
  3. Klik på Formatér og så Tal.
  4. Klik på Tilpasset dato og klokkeslæt.
  5. Søg i tekstfeltet i menuen for at vælge et format. Du kan også tilføje dit eget tilpassede dato- eller tidsformat i tekstfeltet.
  6. Klik på Anvend.

De valgmuligheder, der vises for tid og dato, er som standard baseret på regnearkets landestandard.

Hvis du vil føje mere detaljerede tids- eller datoværdier til din formatering, f.eks. time eller minut, skal du klikke på den nedadvendte pil i højre hjørne af tekstfeltet i menuen og vælge en ekstra værdi. Du kan justere den specifikke formatering for disse værdier ved at klikke på pilene i værdien og vælge en mulighed. Hvis du vil slette en værdi fra din formatering, skal du klikke på værdien og vælge Slet.

Tilpasset valutaformatering

Sådan anvender du et tilpasset valutaformat i dit regneark:

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Markér de data, du vil formatere.
  3. Klik på Formatér og så Tal.
  4. Klik på Tilpasset valuta.
  5. Søg i tekstfeltet i menuen for at vælge et format. Du kan også tilføje dit eget tilpassede valutaformat i tekstfeltet.
  6. Klik på Anvend.

Du kan også ændre nogle få egenskaber om valutaen (f.eks. hvor mange decimaler, der skal vises) ved at klikke på rullemenuen i højre hjørne af indtastningsfeltet og vælge en ønsket mulighed.

Tilpasset talformatering

Sådan anvender du et tilpasset talformat i dit regneark:

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Markér de data, du vil formatere.
  3. Klik på Formatér og så Tal.
  4. Klik på Tilpasset talformat.
  5. Søg i tekstfeltet i menuen for at vælge et format. Du kan også tilføje dit eget tilpassede talformat i tekstfeltet.
  6. Klik på Anvend.

Når du opretter et tilpasset format, skal du være opmærksom på, at formateringen kan bestå af op til fire dele adskilt af semikolon: positiv; negativ; nul; ikke-numerisk. Finansielle formater understøttes også.

Du kan bruge farver i formateringen, f.eks. til at skelne mellem positive og negative tal, ved at tilføje en farve i parentes (f.eks. [Red]) lige hvor du vil i den ønskede del af formatet. Formateringsfarver skal angives på engelsk. De farver, der kan bruges, er:

Her er en liste over almindelige syntakstegn, der kan bruges til at oprette et tilpasset talformat:

Tegn Beskrivelse
0 Et ciffer i tallet. Et ubetydeligt 0 vises i resultaterne.
# Et ciffer i tallet. Et ubetydeligt 0 vises ikke i resultaterne.
? Et ciffer i tallet. Et ubetydeligt 0 vises som et mellemrum i resultaterne.
$ Formaterer tal som dollarværdier.
.(punktum)

Formaterer tal med decimaltegn.

,(komma) Formaterer tal med en tusindtalsseparator.
/ Formaterer tal som brøker.
% Formaterer tal som procenter
E Formaterer tal som eksponenter.
"tekst" Føj tekst til formlen. Indsæt den ønskede tekst i anførselstegn for at få den vist.
@

Vist tekst, der angives i en celle.

*

Gentager følgende tegn for at udfylde den resterende plads i cellen.

_ (understregning)

Tilføjer et mellemrum, der er svarer til bredden på det efterfølgende tegn.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.