Sarakkeiden ja solujen lisääminen tai siirtäminen

Haluatko saada Google Docsista enemmän irti töissä tai koulussa? Rekisteröidy maksuttomaan Google Workspace ‑kokeiluun.

Voit lisätä, muuttaa, siirtää tai poistaa laskentataulukon sarakkeita, rivejä tai soluja.

Yhden rivin, sarakkeen tai solun lisääminen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Valitse rivi, sarake tai solu.
  3. Klikkaa riviä, saraketta tai solua hiiren kakkospainikkeella.
  4. Valitse avautuvasta valikosta Lisää 1 vasemmalle, oikealle, yläpuolelle tai alle.

Usean rivin, sarakkeen tai solun lisääminen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Korosta lisättävä määrä rivejä, sarakkeita tai soluja. Useiden kohteiden korostaminen:
    • Mac: ⌘ + klikkaa rivejä tai sarakkeita.
    • Windows: Ctrl + klikkaa rivejä tai sarakkeita.
  3. Klikkaa rivejä, sarakkeita tai soluja hiiren kakkospainikkeella.
  4. Valitse avautuvasta valikosta Lisää [määrä] tai Lisää soluja. Esimerkki: korosta viisi riviä, klikkaa rivin otsikkoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Lisää rivejä.

Yli sadan rivin lisääminen laskentataulukkoon:

1. Vieritä laskentataulukon alareunaan.
  2. Kirjoita lisättävien rivien määrä "riviä loppuun" ‑kohtaan.
  3. Klikkaa Lisää.
Rivin korkeuden tai sarakkeen leveyden muuttaminen
  1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Valitse rivi tai sarake, jonka kokoa haluat muuttaa. Voit korostaa useita rivejä tai sarakkeita seuraavasti:
    • Mac: + klikkaa rivejä tai sarakkeita.
    • Windows: Ctrl + klikkaa rivejä tai sarakkeita.
  3. Klikkaa rivin numeroa tai sarakkeen kirjainta hiiren kakkospainikkeella.
  4. Klikkaa Muuta rivin kokoa tai Muuta sarakkeen kokoa. Valitse sitten vaihtoehto:
    • Kirjoita haluamasi korkeus tai leveys.
    • Sovita dataan.
  5. Valitse OK.

Voit muuttaa rivin tai sarakkeen kokoa myös vetämällä sen reunoja tai sovittaa koon dataan kaksoisklikkaamalla rivin tai sarakkeen reunaa.

Rivien, sarakkeiden ja solujen siirtäminen

Rivien ja sarakkeiden siirtäminen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Valitse siirrettävät rivit tai sarakkeet.
  3. Valitse yläreunasta Muokkaa.
  4. Valitse, mihin suuntaan haluat siirtää riviä tai saraketta, esim. Siirrä rivi ylös.

Voit myös vetää rivin tai sarakkeen uuteen paikkaan.

Solujen siirtäminen

1. Valitse siirrettävät solut.
  2. Osoita valittujen solujen yläreunaa niin, että käsikuvake tulee näkyviin.
  3. Vedä solut uuteen paikkaan.
Rivien, sarakkeiden ja solujen poistaminen
  1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa riviä, saraketta tai solua hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse avautuvasta valikosta Poista rivi, Poista sarake tai Poista solu.