Kolommen en cellen toevoegen of verplaatsen

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt kolommen, rijen of cellen in een spreadsheet toevoegen, wijzigen, verplaatsen of verwijderen.

Rijen of kolommen toevoegen

1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer een rij of kolom.
  3. Tik op Invoegen Invoegen om een rij of kolom toe te voegen.
  4. Kies een optie in het menu dat wordt geopend.
De rijhoogte of kolombreedte wijzigen
  1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer de rij of kolom waarvan je het formaat wilt aanpassen.
  3. Tik op de rand van de cel die het rijnummer of de kolomletter bevat en sleep de rand naar de gewenste hoogte of breedte.
Rijen of kolommen verplaatsen
  1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op het nummer van de rij of op de letter van de kolom die je wilt verplaatsen en houd vast.
  3. Sleep de rij of kolom naar de gewenste plek.
Rijen of kolommen verwijderen
  1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de rij of kolom die je wilt verwijderen.
  3. Tik in het menu dat wordt geopend op de pijl naar rechts en dan Rij verwijderen of Kolom verwijderen.