Opprett, se eller last ned filer

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan opprette, finne og laste ned filer som:

• Dokumenter
  • Regneark
  • Presentasjoner
  • Skjemaer

Filene kan redigeres og deles, og du kan samarbeide om dem med andre. Finn ut hvordan du finner filer i Google Disk.

Viktig: Hvis du åpner en fil som mistenkes for å være nettfisking eller skadelig programvare, får du kanskje en advarsel. Vær forsiktig når du åpner filen.

Opprett filer

1. Åpne startsiden for Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner eller Skjemaer på en datamaskin.
  2. Klikk på Opprett Plus.

Du kan også opprette dokumenter ved hjelp av maler.

Lagre filer

Når du er på nettet, lagres Google-filene dine mens du skriver. Du trenger ikke noen Lagre-knapp.

Hvis du ikke er tilkoblet internett, kan du konfigurere tilgang uten nett for å lagre endringene.
Tips: For å lagre i Google Regneark, klikk utenfor cellen du skrev i.

Se på en fil

Slik ser du på filer som du har opprettet eller åpnet på en hvilken som helst datamaskin, samt andre dokumenter som Microsoft® Word-, Excel- og PowerPoint-filer:

1. Åpne startsiden til Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Klikk på dokumentet, regnearket eller presentasjonen du vil se på.

Tips: Hvis du har delt filen din med noen andre, kan du se endringene de gjør, etter hvert som de blir utført.

Gi nytt navn til filer

Når du oppretter et nytt dokument, et regneark eller en presentasjon, får det automatisk navnet «Dokument uten navn», «Regneark uten navn» eller «Presentasjon uten navn». Slik gir du filen et nytt navn:

1. Klikk på navnet øverst i filen.
  2. Skriv et nytt navn.
  3. Trykk på Enter.

Tips: Hvis du har delt filen din med noen andre, kan du se endringene de gjør, etter hvert som de blir utført.

Lag kopier av filer

1. Åpne startskjermen for Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner eller Skjemaer på en datamaskin.
  2. Åpne filen du vil opprette en kopi av.
  3. I menyen klikker du på Fil og så Lag en kopi.
  4. Skriv inn et navn og velg hvor du vil lagre filen.
    • Hvis du vil kopiere kommentarer fra et dokument, et regneark eller en presentasjon, kan du klikke på Kopiér kommentarer og forslag. I den nye kopien din kan du velge å ta med kommentarer og forslag som er merket som oppklart.
  5. Klikk på OK.

Last ned en kopi av en fil

1. Åpne startsiden for Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner eller Skjemaer på en datamaskin.
  2. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon.
  3. Øverst klikker du på Fil etterfulgt av Last ned.
  4. Velg en filtype. Filen lastes ned til datamaskinen din.

Tips:Slik laster du ned en stor Google Dokumenter-fil som en PDF-fil i Chrome:

1. Åpne et Google-dokument på datamaskinen.
  2. Øverst på siden klikker du på Fil og så Skriv ut.
  3. Til venstre, ved siden av «Destinasjon», velger du Lagre som PDF.
  4. Klikk på Lagre øverst.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.