Een bestand maken, zoeken of downloaden

Wil je meer uit Google Documenten halen voor werk of school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor G Suite.

Je kunt bestanden maken, zoeken en downloaden zoals:

• Documenten
  • Spreadsheets
  • Presentaties
  • Formulieren

Je kunt je bestanden bewerken, delen en er samen met anderen aan werken.

Een bestand maken

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Maken Vraag toevoegen.
  3. Kies of je een sjabloon wilt gebruiken of een nieuw document, nieuwe spreadsheet of nieuwe presentatie wilt maken.
  4. Indien je een sjabloon gebruikt, wordt het sjabloon geopend in de app. Indien je een nieuw bestand maakt, voer je een naam in voor je document, spreadsheet of presentatie en tik je op Maken.

Een bestand bekijken

Je kunt bestanden bekijken die je hebt gemaakt of geopend op een ander apparaat. Je kunt ook andere documenten bekijken, zoals Microsoft® Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden.

Tip: Als iemand anders aan het bestand werkt, zie je de wijzigingen die deze persoon aanbrengt.

Een bestand bekijken

Als je een bestand wilt openen en bekijken, open je de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties en tik je op de naam van het bestand.

Documenten bekijken gegroepeerd op categorie

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Kies welke bestanden je wilt zien:
    • Recent: bestanden waar je onlangs aan hebt gewerkt.
    • Met ster: bestanden die je hebt gemarkeerd als belangrijk.
    • Gedeeld met mij: bestanden die anderen met je hebben gedeeld.
    • Offline: bestanden die zijn opgeslagen op je telefoon of tablet.

De naam van een bestand wijzigen

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer bij het bestand waarvan je de naam wilt wijzigen.
  3. Tik op Naam wijzigen Naam wijzigen.
  4. Voer een nieuwe naam in.
  5. Tik op Naam wijzigen.

Een bestand opslaan

Als je online bent, slaat Google je wijzigingen automatisch op terwijl je typt. Je hebt geen knop Opslaan nodig.

Als je offline bent, worden je wijzigingen opgeslagen op je apparaat. Zodra er weer verbinding is, worden ze ook in Drive opgeslagen.

Opmerking: In Google Spreadsheets moet je buiten de cel klikken die je aan het bewerken bent om je werk te laten opslaan.

Een kopie van een bestand maken

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer bij het bestand dat je wilt kopiëren.
  3. Tik op Een kopie maken Een kopie maken. De kopie wordt geopend in de app.