Een bestand maken, zoeken of downloaden

Wil je meer uit Google Documenten halen voor werk of school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor G Suite.

Je kunt bestanden maken, zoeken en downloaden zoals:

• Documenten
  • Spreadsheets
  • Presentaties
  • Formulieren

Je kunt je bestanden bewerken, delen en er samen met anderen aan werken.

Een bestand maken

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Maken Vraag toevoegen.
  3. Kies of je een sjabloon wilt gebruiken of een nieuw bestand wilt maken. Er wordt een nieuw bestand geopend in de app.

Een bestand bekijken

Je kunt bestanden bekijken die je hebt gemaakt of geopend op een ander apparaat. Je kunt ook andere documenten bekijken, zoals Microsoft® Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden.

Tip: Als iemand anders aan het bestand werkt, zie je de wijzigingen die deze persoon aanbrengt.

Een bestand bekijken

Als je een bestand wilt openen en bekijken, tik je op de naam van het bestand in de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Bestanden bekijken gegroepeerd op categorie

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Kies welke bestanden je wilt zien:
    • Recent: bestanden waar je onlangs aan hebt gewerkt.
    • Gedeeld met mij: bestanden die anderen met je hebben gedeeld.
    • Met ster: bestanden die je hebt gemarkeerd als belangrijk.
    • Offline: bestanden die zijn opgeslagen op je telefoon of tablet.

De naam van een bestand wijzigen

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer bij het bestand waarvan je de naam wilt wijzigen.
  3. Tik op Naam wijzigen Naam wijzigen.
  4. Voer de juiste naam in.
  5. Tik op OK.

Een bestand opslaan

• Als je online bent, slaat Google je wijzigingen automatisch op terwijl je typt. Je hebt geen knop Opslaan nodig.
  • Als je offline bent, worden je wijzigingen opgeslagen op je apparaat. Zodra er weer verbinding is, worden ze ook in Drive opgeslagen.

Tip: Als je in Google Spreadsheets een cel hebt bewerkt, moet je buiten de cel tikken om de wijzigingen op te slaan.

Een kopie van een bestand maken

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer naast de naam van het document dat je wilt kopiëren.
  3. Tik op Een kopie maken Een kopie maken.
  4. Voer een titel in en kies waar je het document wilt opslaan.
  5. Tik op OK.

Een kopie van je bestand downloaden

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer bij het bestand dat je wilt downloaden.
  3. Tik op Downloaden Downloaden. Het bestand wordt gedownload op je telefoon en je ziet een melding.