Documenten, spreadsheets en presentaties maken en een naam geven

U kunt documenten, spreadsheets en presentaties maken en een naam geven in de startschermen van Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Vervolgens kunt u uw Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties bewerken en delen en er samen met anderen aan werken.

Een document, spreadsheet of presentatie maken

Een nieuw document, spreadsheet of presentatie maken:

1. Open het startscherm van Documenten, Spreadsheets of Presentaties, afhankelijk van het bestandstype dat u wilt maken. Zo opent u bijvoorbeeld Google Spreadsheets als u een spreadsheet wilt maken.
  2. Klik op de knop + in de rechterbenedenhoek van het scherm. Uw nieuwe document, spreadsheet of presentatie wordt geopend.

Een document, spreadsheet of presentatie een naam geven

Wanneer u een nieuw document, spreadsheet of presentatie maakt, is de naam standaard 'Naamloos document', 'Naamloze spreadsheet' of 'Naamloze presentatie'. De naam van het bestand wijzigen:

1. Open uw document, spreadsheet of presentatie.
  2. Open het menu Bestand.
  3. Selecteer Naam wijzigen.
  4. Typ een naam voor uw bestand.
  5. Klik op OK.

U kunt de naam ook bewerken door op de titel boven aan de pagina te klikken en wijzigingen aan te brengen in het vak dat wordt geopend. Titels kunnen uit maximaal 255 tekens bestaan.

Matt is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat u van deze pagina vindt.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig