Tiedoston luominen, katsominen tai lataaminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit luoda, etsiä ja ladata esimerkiksi seuraavanlaisia tiedostoja:

• Dokumentit
  • Laskentataulukot
  • Esitykset
  • Lomakkeet

Tiedostosi ovat muokattavissa, jaettavissa ja yhteiskäytettävissä. Katso, miten löydät tiedostoja Google Drivesta.

Tärkeää: Saatat nähdä varoituksen, jos yrität avata tiedoston, jota epäillään tietojenkalasteluksi tai haittaohjelmaksi. Suhtaudu tiedostoon varauksella.

Tiedostojen luominen

1. Avaa tietokoneella Google Docsin, Sheetsin, Slidesin tai Formsin aloitusnäyttö.
  2. Valitse Luo Plus.

Voit myös luoda dokumentin mallista.

Tiedostojen tallentaminen

Kun verkkoyhteys on muodostettu, Google-tiedostot tallennetaan kirjoittaessasi. Tallennuspainiketta ei tarvita.

Jos et ole yhteydessä verkkoon, voit määrittää offline-käytön muutosten tallentamiseksi.
Vinkki: Voit tallentaa Google Sheetsissä klikkaamalla muokkaamasi solun ulkopuolelle.

Tiedoston katsominen

Seuraavien ohjeiden avulla voit katsoa tiedostoja, jotka olet luonut tai avannut millä tahansa tietokoneella, sekä Microsoft® Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja:

1. Avaa tietokoneella Google Docsin, Sheetsin tai Slidesin aloitusnäyttö.
  2. Klikkaa dokumenttia, laskentataulukkoa tai esitystä, jota haluat katsoa.

Vinkki: Jos olet jakanut tiedoston jollekulle muulle, hänen tekemänsä muutokset näkyvät sinulle reaaliajassa.

Tiedoston uudelleennimeäminen

Kun luot uuden dokumentin, laskentataulukon tai esityksen, sen nimeksi annetaan automaattisesti “Nimetön dokumentti” “Nimetön laskentataulukko” tai “Nimetön esitys.” Voit nimetä tiedoston uudelleen seuraavasti:

1. Klikkaa tiedoston yläreunassa olevaa nimeä.
  2. Kirjoita uusi nimi.
  3. Paina Enter

Vinkki: Jos olet jakanut tiedoston jollekulle muulle, hänen tekemänsä muutokset näkyvät sinulle reaaliajassa.

Tiedoston kopioiminen

1. Avaa tietokoneella Google Docsin, Sheetsin, Slidesin tai Formsin aloitusnäyttö.
  2. Avaa tiedosto, josta haluat tehdä kopion.
  3. Valitse valikosta Tiedosto ja sitten Luo kopio.
  4. Lisää nimi ja valitse, mihin haluat tallentaa kopion.
    • Voit kopioida kommentteja dokumentista, laskentataulukosta tai esityksestä klikkaamalla Kopioi kommentit ja ehdotukset. Voit halutessasi sisällyttää ratkaistut kommentit ja ehdotukset uuteen kopioon.
  5. Klikkaa OK.

Tiedoston kopion lataaminen

1. Avaa tietokoneella Google Docsin, Sheetsin, Slidesin tai Formsin aloitusnäyttö.
  2. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys.
  3. Valitse yläreunasta Tiedosto ja sitten Lataa laitteelle.
  4. Valitse tiedostotyyppi. Tiedosto ladataan tietokoneellesi.

Vinkki: Voit ladata suuren Google Docs ‑tiedoston .pdf-tiedostona Chromella seuraavasti:

1. Avaa tietokoneella Google-lomake.
  2. Valitse yläreunasta Tiedosto ja sitten Tulosta.
  3. Valitse vasemmalta Kohde-kohdasta Tallenna PDF-muodossa.
  4. Valitse yläreunasta Tallenna.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.