Tiedoston luominen, katsominen tai lataaminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit luoda, etsiä ja ladata esimerkiksi seuraavanlaisia tiedostoja:

• Dokumentit
  • Laskentataulukot
  • Esitykset
  • Lomakkeet

Tiedostosi ovat muokattavissa, jaettavissa ja yhteiskäytettävissä. Katso, miten löydät tiedostoja Google Drivesta.

Tärkeää: Saatat nähdä varoituksen, jos yrität avata tiedoston, jota epäillään tietojenkalasteluksi tai haittaohjelmaksi. Suhtaudu tiedostoon varauksella.

Tiedoston luominen

1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Luo Lisää kysymys.
  3. Valitse, käytetäänkö mallia vai luodaanko uusi tiedosto. Sovellus avaa uuden tiedoston.

Tiedoston katsominen

Voit katsoa millä tahansa laitteella luomiasi tiedostoja sekä muita dokumentteja, kuten Microsoft® Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja.

Vinkki: Jos joku muu muokkaa tiedostoa, näet hänen tekemänsä muutokset.

Tiedoston katsominen

Voit avata tiedoston ja katsoa sitä napauttamalla sen nimeä Google Docs-, Sheets- tai Slides-sovelluksessa.

Luokan mukaan ryhmiteltyjen tiedostojen katsominen

1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Näytettävien tiedostojen valitseminen:
    • Viimeaikaiset: Viime aikoina käyttämäsi tiedostot.
    • Jaettu kanssani: Tiedostot, jotka muut ovat jakaneet kanssasi.
    • Tähdellä merkityt: Tärkeiksi merkitsemäsi tiedostot.
    • Offline-tila: Puhelimelle tai tabletille tallennetut tiedostot.

Tiedoston uudelleennimeäminen

1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta uudelleennimettävän tiedoston kohdalta Lisää Lisää.
  3. Valitse Nimeä uudelleen Nimeä uudelleen.
  4. Kirjoita haluamasi nimi.
  5. Valitse OK.

Tiedoston tallentaminen

• Kun verkkoyhteys on muodostettu, Google tallentaa muutokset automaattisesti kirjoittaessasi. Tallennuspainiketta ei tarvita.
  • Kun muokkaat tiedostoa offline-tilassa, tekemäsi muutokset tallennetaan laitteelle, kun kirjoitat, ja Driveen, kun yhteys muodostetaan uudelleen.

Vinkki: Google Sheetsissä sinun on napautettava jotakin kohtaa muokkaamasi solun ulkopuolelta, jotta muutos tallentuu.

Tiedoston kopioiminen

1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse kopioitavan dokumentin nimen kohdalta Lisää Lisää.
  3. Valitse Luo kopio Make a copy.
  4. Kirjoita nimi ja valitse, minne haluat tallentaa.
  5. Valitse OK.

Tiedoston kopion lataaminen

1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta ladattavan tiedoston kohdalta Lisää Lisää.
  3. Napauta Lataa . Tiedosto ladataan puhelimellesi. Saat tästä ilmoituksen.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.