Tiedoston luominen, katsominen tai lataaminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit luoda, etsiä ja ladata esimerkiksi seuraavanlaisia tiedostoja:

• Dokumentit
  • Laskentataulukot
  • Esitykset
  • Lomakkeet

Tiedostosi ovat muokattavissa, jaettavissa ja yhteiskäytettävissä. Katso, miten löydät tiedostoja Google Drivesta.

Tärkeää: Saatat nähdä varoituksen, jos yrität avata tiedoston, jota epäillään tietojenkalasteluksi tai haittaohjelmaksi. Suhtaudu tiedostoon varauksella.

Tiedoston luominen

1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides‑sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Luo Lisää kysymys.
  3. Valitse, haluatko käyttää mallia vai luoda uuden dokumentin, laskentataulukon tai esityksen.
  4. Jos käytät mallia, sovellus avaa kyseisen mallin. Jos luot uuden tiedoston, sinun on ensin nimettävä uusi dokumentti, laskentataulukko tai esitys. Valitse sitten Luo.

Tiedoston katsominen

Voit katsoa millä tahansa laitteella luomiasi tiedostoja sekä muita dokumentteja, kuten Microsoft® Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja.

Vinkki: Jos joku muu muokkaa tiedostoa, näet hänen tekemänsä muutokset.

Tiedoston katsominen

Voit avata tiedoston katseltavaksi avaamalla Google Docs-, Sheets- tai Slides-sovelluksen ja napauttamalla sitten haluamasi tiedoston nimeä.

Luokan mukaan ryhmiteltyjen dokumenttien katsominen

1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides‑sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Näytettävien tiedostojen valitseminen:
    • Viimeaikaiset: Viime aikoina käyttämäsi tiedostot.
    • Tähdellä merkityt: Tärkeiksi merkitsemäsi tiedostot.
    • Jaettu kanssani: Tiedostot, jotka muut ovat jakaneet kanssasi.
    • Offline-tila: Puhelimelle tai tabletille tallennetut tiedostot.

Tiedoston uudelleennimeäminen

1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides‑sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta uudelleennimettävän tiedoston kohdalta Lisää Lisää.
  3. Valitse Nimeä uudelleen Nimeä uudelleen.
  4. Lisää uusi nimi.
  5. Valitse Nimeä uudelleen.

Tiedoston tallentaminen

Kun verkkoyhteys on muodostettu, Google tallentaa muutokset automaattisesti kirjoittaessasi. Tallennuspainiketta ei tarvita.

Kun muokkaat tiedostoa offline-tilassa, tekemäsi muutokset tallennetaan laitteelle, kun kirjoitat, ja Driveen, kun yhteys muodostetaan uudelleen.

Huom. Voit tallentaa Google Sheetsissä napauttamalla muokkaamasi solun ulkopuolelle.

Tiedoston kopioiminen

1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides‑sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta kopioitavan tiedoston kohdalta Lisää  Lisää.
  3. Valitse Luo kopio Make a copy. Kopio avataan sovelluksessa.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.