Legg til formler og funksjoner

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan utføre mange forskjellige typer beregninger ved å bruke funksjoner til å opprette formler i Google Regneark. Her er en liste over alle de tilgjengelige funksjonene.

Lag en formel

1. Åpne et regneark i Google Regneark-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på cellen du vil legge til formelen i.
    • Trykk på Funksjon Funksjon hvis du vil velge fra en liste over funksjoner. Velg deretter en kategori og velg funksjonen du vil bruke i formelen.
    • Hvis du vil angi en funksjon manuelt, skriver du inn = og funksjonen du vil bruke.
    • Hvis cellen allerede inneholder en formel, hopper du til trinn 5.
  3. En beskrivelse av funksjonen vises når du jobber med den, for å veilede deg gjennom opprettelsen.
  4. Hvis du vil bruke innholdet i andre celler, i formelligningen, kan du skrive inn cellenes navn i formelen.
  5. Velg blant symbolene under tekstboksen for å legge til i formelen. Hvis du for eksempel vil trekke innholdet i én celle fra en annen, trykker du på - (minus-symbolet).
  6. For å fullføre formelen, trykk på Ferdig Ferdig.

Flere funksjoner for å lage formler

Flettede funksjoner

En funksjon som brukes i samme celle som en annen funksjon, kalles en flettet funksjon. Når funksjoner kombineres, beregner Google Regneark først den innerste funksjonen. Den flettede funksjonen er omsluttet av parenteser og brukes som en av komponentene i den omkringliggende funksjonen.

La oss for eksempel si at du ønsker å beregne absoluttverdien av en sum av flere tall i celleområdet A1:A7. For å beregne summen av disse tallene skriver du «=SUMMER(A1:A7)» i en celle.

For å beregne absoluttverdien av denne summen må du legge summeringsformelen inn i formelen for absoluttverdi. For å beregne begge formlene i én og samme celle, skriver du inn «=ABS(SUMMER(A1:A7))» i cellen. Vær oppmerksom på at =SUMMER()-funksjonen utføres først og brukes som en komponent i =ABS()-funksjonen.

Fremheving av formler

Når du refererer til andre celler i en formel, blir disse cellene fremhevet i kontrasterende farger for å hjelpe deg å bygge formelen. Når du klikker på en celle som inneholder en fullført formel, kan du også se disse cellene fremhevet.

Funksjoner som ikke fungerer

Enkelte funksjoner fra andre regnearkprogrammer fungerer ikke i Regneark.
Type Beskrivelse
ANROP

Kaller en prosedyre i et dynamisk linkbibliotek (DLL) eller i en koderessurs. Siden denne ressursen kanskje ikke er tilgjengelig på alle enheter, bruker ikke Regneark denne funksjonen.

Tips: Du kan bruke makroer eller Apps-skript i stedet.

KUBE-funksjoner (KUBEKPIMEDLEM, KUBEMEDLEM, KUBEMEDLEMEGENSKAP)

Lar deg bruke KUBE-datamodellene i Excel.

Tips: Hvis du vil bruke denne typen kubefunksjoner, kan du bruke funksjonen for datatilkoblinger.

INFO

Returnerer informasjon om Regneark-filen, for eksempel filbanen.

Merk: Siden Regneark baserer seg på samarbeid via nettet, er mye av informasjonen fra denne metoden kanskje ikke tilgjengelig eller synlig for alle brukere.

REGISTER.ID

Henter register-ID fra Windows.

Merk: Siden Regneark ikke er knyttet til noe operativsystem, støttes ikke denne funksjonen.

RTD

Henter data fra en automatisert COM-tjener (Component Object Model).

Tips: Siden ikke alle kan få tilgang til COM-tjeneren, kan du bruke makroer eller Apps-skript.

NETTJENESTE

Er avhengig av Windows for å fungere fullt ut.

Merk: Siden Regneark ikke er knyttet til noe operativsystem, støttes ikke denne funksjonen.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.