Legg til formler og funksjoner

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan utføre mange forskjellige typer beregninger ved å bruke funksjoner til å opprette formler i Google Regneark. Her er en liste over alle de tilgjengelige funksjonene.

Add formulas and functions to a spreadsheet

For å få et eksempelregneark du kan bruke mens du ser videoen, klikk på «Lag en kopi» nedenfor.

Lag en kopi

Bruk en formel

1. Åpne et regneark.
  2. Skriv inn et likhetstegn (=) i en celle, og skriv inn funksjonen du vil bruke.

Merk: Du kan se forslag til formler og områder basert på dataene dine.

En hjelpeboks med beskrivelse av funksjonen og den tilhørende syntaksen samt et eksempel som referanse, vises gjennom hele redigeringsprosessen. Hvis du trenger mer informasjon, kan du klikke på «Finn ut mer» nederst i hjelpeboksen for å åpne hele artikkelen.

Tips: Det kan hende du får forslag til hvordan du kan fylle ut formlene med relevante funksjoner. Du kan godta eller avvise disse forslagene.

For å slå forslag av eller på, klikk på Verktøy Neste Slå på formelforslag øverst.

Flere funksjoner for å lage formler

Enkle måter å velge og redigere områder på

Modus for valg av område

• Når du redigerer formelen, vises et tegn for valg av område (en grå hakeparentes) ved siden av markøren der du sannsynligvis trenger et område i formelen. Når tegnet vises, kan du flytte rundt i arket med piltastene for å velge et område.
  • Slå denne modusen av og på med hurtigtastene F2 eller Ctrl + E. Hvis modus for valg av område er slått av, kan du bruke piltastene til å flytte markøren inne i tekstfeltet i stedet for å velge et område.
  • Du kan også klikke i arket for å velge et område når du redigerer en formel.

Utskifting av område

• Når teksten i et område er fremhevet i formelen, kan du bruke F2 eller Ctrl + E for å gå til modus for valg av område og enkelt justere området.
  • Hvis du trykker på Shift + F2 eller Shift + Ctrl + E når du redigerer teksten i et område, kan du enkelt gjøre justeringer for alle forekomster av det området i formelen.

Tips: Du kan også velge områder som ikke ligger ved siden av hverandre. For å velge flere celler, trykk og hold Ctrl på tastaturet (Cmd på en Mac) mens du velger cellene du vil ta med i formelen.

Formelrettinger

Hvis det forekommer feil etter at du har brukt en formel på et område, kan det hende at en «Formelrettinger»-boks vises med en foreslått løsning.

Slik godtar eller avviser du forslag:

• Klikk på Godta eller Avvis cancel
  • Trykk på Ctrl  + Enter eller Cmd + Retur (på en Mac).

Slik slår du formelrettinger på eller av:

1. Øverst til venstre klikker du på Verktøy and then Autofullføring
  2. Klikk på Slå på formelrettinger.
Flettede funksjoner

En funksjon som brukes i samme celle som en annen funksjon, kalles en flettet funksjon. Når funksjoner kombineres, beregner Google Regneark først den innerste funksjonen. Den flettede funksjonen er omsluttet av parenteser og brukes som en av komponentene i den omkringliggende funksjonen.

La oss for eksempel si at du ønsker å beregne absoluttverdien av en sum av flere tall i celleområdet A1:A7. For å beregne summen av disse tallene skriver du «=SUMMER(A1:A7)» i en celle.

For å beregne absoluttverdien av denne summen må du legge summeringsformelen inn i formelen for absoluttverdi. For å beregne begge formlene i én og samme celle, skriver du inn «=ABS(SUMMER(A1:A7))» i cellen. Vær oppmerksom på at =SUMMER()-funksjonen utføres først og brukes som en komponent i =ABS()-funksjonen.

Fremheving av formler

Når du refererer til andre celler i en formel, blir disse cellene fremhevet i kontrasterende farger for å hjelpe deg å bygge formelen. Når du klikker på en celle som inneholder en fullført formel, kan du også se disse cellene fremhevet.

Endre størrelsen på formellinjen

Hvis du vil gjøre formellinjen større eller mindre, klikker du på den lengst nede og drar den opp eller ned.

Merk: Du kan også endre størrelsen ved hjelp av hurtigtaster. Klikk på formellinjen, og klikk deretter på:

• PC: Ctrl + oppoverpil og Ctrl + nedoverpil
  • Mac: Ctrl + Option + oppoverpil og Ctrl + Option + nedoverpil
Funksjoner som ikke fungerer
Enkelte funksjoner fra andre regnearkprogrammer fungerer ikke i Regneark.
Type Beskrivelse
ANROP

Kaller en prosedyre i et dynamisk linkbibliotek (DLL) eller i en koderessurs. Siden denne ressursen kanskje ikke er tilgjengelig på alle enheter, bruker ikke Regneark denne funksjonen.

Tips: Du kan bruke makroer eller Apps-skript i stedet.

KUBE-funksjoner (KUBEKPIMEDLEM, KUBEMEDLEM, KUBEMEDLEMEGENSKAP)

Lar deg bruke KUBE-datamodellene i Excel.

Tips: Hvis du vil bruke denne typen kubefunksjoner, kan du bruke funksjonen for datatilkoblinger.

INFO

Returnerer informasjon om Regneark-filen, for eksempel filbanen.

Merk: Siden Regneark baserer seg på samarbeid via nettet, er mye av informasjonen fra denne metoden kanskje ikke tilgjengelig eller synlig for alle brukere.

REGISTER.ID

Henter register-ID fra Windows.

Merk: Siden Regneark ikke er knyttet til noe operativsystem, støttes ikke denne funksjonen.

RTD

Henter data fra en automatisert COM-tjener (Component Object Model).

Tips: Siden ikke alle kan få tilgang til COM-tjeneren, kan du bruke makroer eller Apps-skript.

NETTJENESTE

Er avhengig av Windows for å fungere fullt ut.

Merk: Siden Regneark ikke er knyttet til noe operativsystem, støttes ikke denne funksjonen.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.