Tilføj formler og funktioner

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan udføre mange forskellige typer beregninger ved at bruge funktioner til at oprette formler i Google Sheets. Her er en liste over alle tilgængelige funktioner.

Opret en formel

1. Åbn et regneark i appen Google Sheets på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på den celle, hvor formlen skal tilføjes.
    • Du kan vælge fra en liste over funktioner ved at trykke på Funktion Funktion. Vælg derefter en kategori, og vælg den funktion, du vil bruge i din formel.
    • Du kan angive en funktion manuelt ved at indtaste = efterfulgt af den funktion, du vil bruge.
    • Hvis cellen allerede indeholder en formel, skal du springe til trin 5.
  3. Der vises en beskrivelse af funktionen, efterhånden som du arbejder på den, for at hjælpe dig gennem oprettelse af formlen.
  4. Hvis du vil bruge indholdet af andre celler i din formel, skal du angive navnene på cellerne i formlen.
  5. Vælg, hvilke af symbolerne under tekstfeltet der skal føjes til formlen. Hvis du f.eks. vil trække indholdet af én celle fra indholdet af en anden, skal du trykke på symbolet - (minus).
  6. Afslut formlen ved at trykke på Udfør Udfør.

Yderligere funktioner til oprettelse af formler

Indlejrede funktioner

En funktion, der anvendes i samme celle som en anden funktion, kaldes en indlejret funktion. Når funktioner kombineres, beregner Google Sheets den inderste funktion først. Den indlejrede funktion er omkranset af en parentes og anvendes som en af komponenterne i den omgivende funktion.

Lad os f.eks. forestille os, at du vil beregne den absolutte værdi af en sum af flere tal i celleområdet A1:A7. Du kan beregne summen af disse tal ved at indtaste "=SUM(A1:A7)" i en celle.

Du kan derefter beregne den absolutte værdi af denne sum ved at indlejre sumformlen i formlen for den absolutte værdi. Du kan beregne begge formler i en enkelt celle ved at indtaste "=ABS(SUM(A1:A7))" i cellen. Bemærk! Funktionen "=SUM()" beregnes først og bruges derefter som komponent i funktionen "=ABS()".

Fremhævning af formel

Når du refererer til andre celler i en formel, fremhæves cellerne i kontrastfarver, så du nemmere kan oprette en formel. Når du klikker på en celle, der indeholder en færdig formel, vil disse celler også være fremhævet.

Funktioner, der ikke fungerer

Nogle funktioner fra andre regnearksprogrammer fungerer ikke i Sheets.
Type Beskrivelse
KALD

Kalder en samlings- eller koderessource med et dynamisk link. Da denne ressource muligvis ikke findes på alle enheder, bruger Sheets ikke denne funktion.

Tip! Du kan i stedet bruge makroer eller Apps Script.

KUBE-funktioner (KUBE.KPI.MEDLEM, KUBEMEDLEM, KUBEMEDLEM.EGENSKAB)

Giver dig mulighed for at bruge KUBE-datamodellen fra Excel.

Tip! Hvis du vil bruge lignende KUBE-funktioner, kan du bruge funktionen Data Connectors.

INFO

Henter oplysninger om Sheets-dokumentfilen, f.eks. dens filsti.

Bemærk! Da Sheets har fokus på samarbejde på nettet, er mange af oplysningerne fra denne metode muligvis ikke tilgængelige, og de er muligvis ikke de mest gennemsigtige for alle brugere.

REGISTER.ID

Henter registreringsdatabase-id'et fra Windows.

Bemærk! Da Sheets ikke er knyttet til ét bestemt operativsystem, understøttes denne funktion ikke.

RTD

Henter data fra en COM-automatiseringsserver (Component Object Model).

Tip! Da det ikke er alle, der kan få adgang til COM-serveren, kan du bruge makroer eller Apps Script.

WEBTJENESTE

Anvender Windows for at fungere fuldt ud.

Bemærk! Da Sheets ikke er knyttet til ét bestemt operativsystem, understøttes denne funktion ikke.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.