Redigera och formatera ett kalkylark

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan lägga till data i ett kalkylark och sedan redigera eller formatera celler och data.

Redigera data i en cell

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark-appen.
  2. I kalkylarket dubbelklickar du på den cell du vill redigera.
  3. Ange data.
  4. Valfritt: Om du vill formatera text trycker du länge på texten och väljer sedan ett alternativ.
    • Om du vill infoga en ny rad klickar du på Nästa > Infoga radbrytning eller trycker på ⌘ + Retur.
  5. Tryck sedan på Klar Klar.

Ångra eller göra om en åtgärd

Om du vill ångra eller återställa den senaste åtgärden när du redigerar eller formaterar data går du högst upp på skärmen och trycker på:

• Ångra Ångra .
  • Gör om Redo.

Formatera en eller flera celler

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark-appen.
  2. Tryck på en cell och dra sedan de blå markörerna över celler i närheten som du vill markera.
  3. Tryck på Format Formatera.
  4. Välj ett alternativ för att formatera texten på fliken Text.
    • Fet Fet
    • Kursiv Kursiv
    • Understruken Understrykning
    • Genomstruken Genomstruken
    • Vänsterjustera text Vänsterjustera text
    • Centrera text Centrera text
    • Högerjustera Högerjustera text
    • Justera överkant Centrera överst (vertikalt)
    • Mittenjustera Centrera i mitten (vertikalt)
    • Justera längst ned Centrera nederst (vertikalt)
    • Textstorlek, färg och format
    • Textrotation
  5. På fliken Cell väljer du ett alternativ för att formatera cellen.
    • Fyllningsfärg för cell
    • Ramar
      • Cellkant
      • Kantformat
      • Kantfärg
    • Radbryt text
    • Sammanfoga celler
  6. Tryck på arbetsbladet för att spara dina ändringar.

Relaterade länkar

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.