Rediger og formatér regneark

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan legge til data i et regneark, og deretter redigere og formatere cellene og dataene.

Rediger data i en celle

1. Åpne et regneark i Google Regneark.
  2. Klikk på en celle som er tom, eller dobbeltklikk på en celle som ikke er tom.
  3. Begynn å skrive.
  4. Valgfritt: For å legge til en ny linje i en celle, trykk på ⌘ + Enter på en Mac eller Ctrl + Enter i Windows.
  5. Trykk på Enter når du er ferdig.

Formatér én eller flere celler

1. Åpne et regneark i Google Regneark.
  2. Klikk på en celle, og dra deretter musepekeren over de nærliggende cellene du vil velge, eller hold inne på en Mac eller Ctrl i Windows, og klikk på en annen celle.
  3. Hvis du vil formatere tekst eller tall i en celle, kan du bruke alternativene på verktøylinjen øverst på skjermen.

Formatér dataene dine

Her er noen alternativer for formatering av celler eller tekst. Du finner disse alternativene over dokumentet.

• Angre Angre
  • Utfør likevel Utfør likevel
  • Fet Fet
  • Kursiv Kursiv
  • Gjennomstreking Gjennomstreking
  • Endre skrifttype eller -størrelse
  • Tekstfarge Endre tekstfarge
  • Fyllfarge Endre fyllfarge for celle
    • Én farge
    • Vekslende farger
  • Kantlinjer Endre cellekantlinjer
    • Kantlinjefarge Endre kantlinjefarge
    • Kantlinjestil Endre kantlinjestil
  • Slå sammen celler Slå sammen celler
  • Endre vannrett tekstjustering
  • Endre loddrett tekstjustering
  • Rotér tekst i en celle
  • Tekstbryting Bryt teksten i en celle

Hvis du vil formatere deler av teksten eller innholdet i en celle, må du dobbeltklikke på cellen, velge det du vil formatere, og deretter velge et formateringsalternativ.

Juster og endre størrelsen på objekter

Flytt et objekt dit du vil, eller endre størrelsen på det. Du ser da linjer som viser hva objektet er justert etter, lik avstand mellom objekter samt når ett objekt har samme størrelse som et annet.
Formatér tall og datoer i celler
  1. Velg cellen som skal formateres.
  2. Øverst klikker du på Format og så Tall.
  3. I menyen som vises, velger du formatalternativet du ønsker.
    • Hvis du ikke ser formatet du vil ha, kan du gå til bunnen av menyen og klikke på et alternativ for tilpassing, for eksempel «Tilpassede dato- og klokkeslettformater» eller «Tilpasset tallformat».

Finn ut mer om hvordan du formaterer tall i regneark.

Legg til temaer

Med temaer kan du gjøre formatendringer og bruke dem på et helt regneark.

1. Åpne et regneark i Google Regneark.
  2. Øverst klikker du på Format og såTema.
  3. Velg et av de tilgjengelige temaene, eller klikk på Tilpass for å lage ditt eget.

Merk:

• Hvis du oppretter et tilpasset tema, blir den nyeste versjonen lagret.
  • Fargene fra det nåværende temaet ditt er tilgjengelige i velgerne for tekst- og fyllfarge.

Disse delene av regnearket påvirkes av temaet:

• Skrifttype og -farge for rutenettekst, diagrammer og pivottabeller
  • Hyperlinkfarge i rutenettet
  • Bakgrunnsfarge for diagrammer
  • Fargeserie i diagrammer
  • Bakgrunn i pivottabeller

Merk: Hvis du endrer format på et element i regnearket, overstyres temainnstillingene.

Relaterte linker

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.