Een spreadsheet bewerken en opmaken

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt gegevens aan een spreadsheet toevoegen en vervolgens de cellen en gegevens bewerken of opmaken.

Gegevens in een cel bewerken

1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app.
  2. Dubbeltik in de spreadsheet op de cel die je wilt bewerken.
  3. Voer je gegevens in.
  4. Optioneel: Tik op de tekst die je wilt opmaken en houd deze vast. Kies vervolgens een opmaakoptie.
    • Als je een nieuwe regel wilt invoegen, klik je op Regeleinde invoegen of druk je op Ctrl + Enter.
  5. Tik op Gereed Gereed als je klaar bent.

Een actie ongedaan maken of opnieuw uitvoeren

Tijdens het bewerken of opmaken van gegevens kun je de laatste actie ongedaan maken of opnieuw uitvoeren. Tik hiervoor bovenaan het scherm op:

• Ongedaan maken Ongedaan maken.
  • Opnieuw Opnieuw.

Een of meer cellen opmaken

1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app.
  2. Tik op een cel en sleep de blauwe markeringen over de nabijgelegen cellen die je wilt selecteren.
  3. Tik op Opmaak Opmaak.
  4. Kies op het tabblad Tekst een optie om de tekst op te maken.
    • Vet Vet
    • Cursief Cursief
    • Onderstrepen Onderstrepen
    • Doorhalen Doorhalen
    • Tekst links uitlijnen Tekst links uitlijnen
    • Tekst centreren Tekst centreren
    • Rechts uitlijnen Tekst rechts uitlijnen
    • Top align Boven uitlijnen (verticaal)
    • Middle align Midden uitlijnen (verticaal)
    • Bottom align Onder uitlijnen (verticaal)
    • Tekstgrootte, -kleur en -stijl
    • Tekstrotatie
  5. Kies op het tabblad Cel een optie om de cel op te maken.
    • Opvulkleur voor cel
    • Afwisselende kleuren
    • Randen
      • Celrand
      • Randstijl
      • Randkleur
    • Tekstomloop
    • Cellen samenvoegen
  6. Tik op het blad om je wijzigingen op te slaan.

Gerelateerde links

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.