Laskentataulukon muokkaaminen ja muotoilu

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit lisätä dataa laskentataulukkoon ja sen jälkeen muokata tai muotoilla soluja ja dataa.

Solun datan muokkaaminen

1. Avaa laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa tyhjää solua tai kaksoisklikkaa solua, joka ei ole tyhjä.
  3. Aloita kirjoittaminen.
  4. Valinnainen: Voit lisätä rivin solun sisälle painamalla ⌘ + Enter (Mac) tai Ctrl + Enter (Windows).
  5. Kun olet valmis, paina Enter.

Yhden tai useamman solun muotoileminen

1. Avaa laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa solua ja vedä sitten hiiren osoitin haluamiesi läheisten solujen yli tai pidä - (Mac) tai Ctrl-näppäintä (Windows) pohjassa ja klikkaa toista solua.
  3. Voit muotoilla solun tekstiä tai numeroita käyttämällä työkalupalkin asetuksia.

Datan muotoileminen

Voit muotoilla soluja tai tekstiä mm. seuraavilla tavoilla. Nämä vaihtoehdot ovat dokumentin yläreunassa.

• Kumoa Kumoa
  • Toista Toista
  • Lihavoi Lihavoi
  • Kursivoi Kursivoi
  • Yliviivaus Yliviivaa
  • Muuta kirjasinta tai kirjasinkokoa
  • Värillinen teksti Muuta tekstin väriä
  • Täyttöväri Muuta solun täyttöväriä
    • Yksivärinen
    • Vuorottelevat värit
  • Reunukset Muuta solun reunuksia
    • Reunuksen väri Muuta reunuksen väriä
    • Reunuksen tyyli Muuta reunuksen tyyliä
  • Yhdistä solut Yhdistä solut
  • Muuta teksti vaakasuoraksi
  • Muuta teksti pystysuoraksi
  • Kierrä tekstiä solussa
  • Rivitys Rivitä solun teksti

Voit muotoilla solun tekstin tai sisällön osaa kaksoisklikkaamalla solua, valitsemalla muotoiltavan kohdan ja valitsemalla sitten muotoiluasetuksen.

Objektien tasaaminen ja niiden koon muuttaminen

Voit siirtää objektin haluamaasi paikkaan ja muuttaa sen kokoa. Näet viivoja, jotka auttavat objektin kohdistamisessa, objektien välisen tilan hahmottamisessa ja kahden objektin koon vertailussa.
Solun lukujen ja päivämäärien muotoileminen
  1. Valitse muotoiltava solu.
  2. Valitse yläreunasta Muoto ja sitten Luku.
  3. Valitse avautuvasta valikosta haluamasi muotovaihtoehto.
    • Jos haluamaasi muotovaihtoehtoa ei mainita: Valitse avautuvan valikon alareunasta omat asetukset, kuten "Oma päivämäärän ja ajan muoto" tai "Oma numeromuoto".

Lue lisää laskentataulukon lukujen muotoilusta.

Teeman lisääminen

Voit tehdä muutoksia teemoja sisältävän kokonaisen laskentataulukon muotoon.

1. Avaa laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse yläreunasta Muoto ja sittenTeema.
  3. Valitse käytettävissä oleva teema tai luo oma teemasi valitsemalla Muokkaa.

Huomioitavaa:

• Jos luot oman teeman, sen uusin versio tallennetaan.
  • Senhetkisen teeman värit ovat käytettävissä tekstin ja täytön värivalitsimessa.

Laskentataulukon osat, joihin teema vaikuttaa

• tekstin fontin ja ruudukon tekstin väri, kaaviot ja pivot-taulukot
  • ruudukon tekstin hyperlinkin väri
  • kaavion taustaväri
  • kaavion sarjojen väri
  • pivot-taulukon tausta.

Huom. Jos muutat laskentataulukossa olevan kohteen muotoa, muutos ohittaa teeman asetuksen.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.