Rediger og formatér et regneark

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan føje data til et regneark og derefter redigere eller formatere cellerne og dataene.

Rediger data i en celle

1. Åbn et regneark i Google Sheets.
  2. Klik på en tom celle, eller dobbeltklik på en celle, der ikke er tom.
  3. Begynd at skrive.
  4. Valgfrit: Hvis du vil tilføje en anden linje i en celle, skal du trykke på ⌘+Enter på en Mac eller Ctrl+Enter i Windows.
  5. Tryk på Enter, når du er færdig.

Formatér en eller flere celler

1. Åbn et regneark i Google Sheets.
  2. Klik på en celle, og træk derefter musen hen over de celler, du vil vælge i nærheden, eller hold nede på en Mac eller Ctrl nede i Windows, og klik på en anden celle.
  3. Hvis du vil formatere tekst eller tal i en celle, skal du bruge valgmulighederne på værktøjslinjen øverst.

Formatér dine data

Her er nogle valgmuligheder for formatering af dine celler eller tekst. Du kan finde disse valgmuligheder oven over dokumentet.

• Fortryd Fortryd
  • Annuller fortryd Annuller fortryd
  • Fed Fed
  • Kursiv Kursiv
  • Gennemstregning Gennemstregning
  • Skift skrifttype eller skriftstørrelse
  • Farv tekst Skift tekstfarve
  • Fyldfarve Skift cellefyldfarve
    • Én farve
    • Skiftende farver
  • Kanter Skift cellekanter
    • Kantfarve Skift kantfarve
    • Kantstil Skift kantstil
  • Flet celler Flet celler
  • Skift vandret tekstjustering
  • Skift lodret tekstjustering
  • Roter tekst i en celle
  • Ombryd Ombryd tekst i en celle

Hvis du vil formatere en del af teksten eller indholdet i en celle, skal du dobbeltklikke på cellen, vælge, hvad du vil formatere, og derefter vælge en formateringsmulighed.

Juster og tilpas størrelsen på objekter

Flyt et objekt til et ønsket sted, eller skift dets størrelse. Der vises linjer, som angiver, hvad objektet er på linje med, lige mellemrum mellem objekter, og når et objekt har samme størrelse som et andet.
Formatér tal og datoer i en celle
  1. Vælg den celle, der skal formateres.
  2. Klik på Formatér og derefter Tal øverst.
  3. Vælg det ønskede format i den menu, der vises.
    • Hvis det ønskede format ikke er angivet: Klik på en tilpasset valgmulighed som f.eks. "Tilpasset dato og klokkeslæt" eller "Tilpasset talformat" nederst i den menu, der vises.

Få flere oplysninger om formatering af tal i et regneark.

Tilføj et tema

Du kan ændre formatet af et helt regneark med temaer.

1. Åbn et regneark i Google Sheets.
  2. Øverst skal du klikke på Formatér og derefter Tema.
  3. Vælg et tilgængeligt tema, eller klik på Tilpas for at oprette dit eget.

Bemærk!

• Hvis du opretter et tilpasset tema, gemmes den nyeste version.
  • Farver fra dit aktuelle tema er tilgængelige i tekst- og fyldfarvevælgerne.

Dele af dit regneark, som er berørt af temaet

• Skrifttype og -farve på gittertekst, diagrammer og pivottabeller
  • Hyperlinkfarve på gittertekst
  • Baggrundsfarve for diagram
  • Seriens farve i diagrammer
  • Baggrunden for pivottabeller

Bemærk! Hvis du ændrer formatet på et element i dit regneark, tilsidesætter det temaet.

Relaterede links

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.