Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Een spreadsheet bewerken en opmaken

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt gegevens aan een spreadsheet toevoegen en vervolgens de cellen en gegevens bewerken of opmaken.

Gegevens in een cel bewerken

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik op een lege cel of dubbelklik op een cel die niet leeg is.
  3. Begin met typen.
  4. Optioneel: Druk op ⌘ + Enter (op een Mac) of Ctrl + Enter (in Windows) om een regel af te breken en een nieuwe regel in de cel toe te voegen.
  5. Druk op Enter als je klaar bent.

Een of meer cellen opmaken

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik op een cel en sleep vervolgens de muis over de nabijgelegen cellen die je wilt selecteren, of houd ingedrukt (op een Mac) of Ctrl (in Windows) en klik op een andere cel.
  3. Gebruik de opties in de werkbalk bovenaan om tekst of getallen in een cel op te maken.

Gegevens opmaken

Hier volgen een aantal opties om cellen of tekst op te maken. Je vindt deze opties boven het document.

• Ongedaan maken Ongedaan maken
  • Opnieuw Opnieuw
  • Vet Vet
  • Cursief Cursief
  • Doorhalen Doorhalen
  • Lettertype of lettergrootte wijzigen
  • Tekstkleur Tekstkleur wijzigen
  • Opvulkleur Opvulkleur van cel wijzigen
    • Eén kleur
    • Afwisselende kleuren
  • Randen Celranden wijzigen
    • Randkleur Randkleur wijzigen
    • Randdikte Randstijl wijzigen
  • Cellen samenvoegen Cellen samenvoegen
  • Horizontale tekstuitlijning wijzigen
  • Verticale tekstuitlijning wijzigen
  • Tekst in een cel draaien
  • Omloop Tekst laten omlopen in een cel

Je kunt ook een deel van de tekst of inhoud in een cel opmaken. Dubbelklik hiervoor op de cel, selecteer de tekst of inhoud die je wilt opmaken en kies vervolgens een opmaakoptie.

Objecten uitlijnen en het formaat aanpassen

Je kunt een object op elke willekeurige plek plaatsen en het formaat van het object aanpassen. Aan de hand van de lijnen die worden weergegeven, kun je zien of het object goed is uitgelijnd, dezelfde grootte heeft als een ander object en of de ruimte tussen de objecten gelijk is.
Getallen en datums in een cel opmaken
  1. Selecteer de cel die je wilt opmaken.
  2. Klik bovenaan op Opmaak en dan Getal.
  3. Selecteer de gewenste opmaakoptie in het menu dat wordt weergegeven.
    • Als je de gewenste optie niet ziet, klik je onderaan het menu op een aangepaste optie, zoals Aangepaste datum en tijd of Aangepaste getalnotatie.

Meer informatie over hoe je getallen in een spreadsheet opmaakt

Een thema toevoegen

Je kunt een thema gebruiken om de opmaak van een hele spreadsheet te wijzigen.

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik bovenaan op Opmaak en danThema.
  3. Kies een van de beschikbare thema's of klik op Aanpassen om je eigen thema te maken.

Opmerkingen:

• Als je een eigen thema maakt, wordt de meest recente versie opgeslagen.
  • De kleuren van het huidige thema zijn beschikbaar in de kiezers voor tekstkleur en opvulkleur.

Onderdelen van het spreadsheet waarop het thema wordt toegepast

• Lettertype en kleur van rastertekst, diagrammen en draaitabellen
  • Kleur van hyperlinks en rastertekst
  • Achtergrondkleur van diagrammen
  • Kleur van reeksen in diagrammen
  • Achtergrond van draaitabellen

Opmerking: Als je de opmaak van een item in een spreadsheet wijzigt, wordt het thema overschreven.

Gerelateerde links

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.