Reacties, actiepunten en emoji-reacties gebruiken

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

In Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kun je de volgende acties uitvoeren als je samen met anderen aan een bestand werkt:
  • Reacties toevoegen, bewerken, beantwoorden, filteren of verwijderen
  • Taken en actie-items toewijzen
  • Emoji-reacties toevoegen

Opties voor reacties

Alle reacties bekijken
  1. Open een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan het scherm op Reageren Reactie toevoegen.

Opmerking: Als je één opmerking wilt bekijken, zoek dan naar geel gemarkeerde tekst in een document of een oranje hoekje in een cel. Je kunt de reactie bekijken door eerst op de cel of tekst en daarna op Reactie bekijken te tikken.

Reacties toevoegen
  1. Open een bestand in de Google Documenten-app op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer de gewenste tekst of cel en tik op Opmerking toevoegen.
  3. Voeg je tekst toe.
  4. Tik op Klaar Gereed.
Reacties beantwoorden

Nadat je op een cel of tekst met een reactie en daarna op Reactie bekijken hebt getikt, kun je de volgende acties uitvoeren:

• Een reactie bewerken: Tik op Meer 더보기 en dan Bewerken. Breng je wijzigingen aan en tik op Klaar Gereed.
  • Een opmerking beantwoorden: Tik onder aan de opmerking op Reageren.
  • Een opmerking oplossen: Tik onder aan de opmerking op Oplossen.
  • Door reacties bladeren: Veeg naar links of rechts.
  • Een reactie verwijderen: Tik op Meer 더보기 en dan Verwijderen.
  • Terugkeren naar de bewerkingsweergave: Veeg omlaag over het reactiegebied in het document, de spreadsheet of de presentatie.
Een reactie naar een specifieke persoon sturen

Als je je reactie zichtbaar wilt maken voor iemand, kun je deze persoon aan de reactie toevoegen. Deze persoon krijgt dan een e-mail met je reactie.

Tip: Als iemand de status heeft ingesteld op Afwezig en je rechten hebt om de agenda van die persoon te bekijken, krijg je een melding in de reactie wanneer je deze persoon toevoegt.

1. Open een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Voeg je reactie in.
  3. Typ ergens in je reactie '@' en de naam of het e-mailadres van deze persoon. Bekijk de suggesties die worden weergegeven en klik op de juiste naam.
  4. Tik op Klaar Gereed.

Opmerking: De eigenaar van een document ontvangt standaard een melding voor elke opmerking die wordt gemaakt.

Een voorgestelde bewerking accepteren of afwijzen

Als iemand een bewerking voorstelt in een document waarvan je de eigenaar bent, kun je de bewerking accepteren of afwijzen. Deze optie is alleen beschikbaar in Google Documenten.

1. Open een bestand in de Google Documenten-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Verborgen suggestie om de suggestie te bekijken.
  3. Tik op Accepteren of Afwijzen.

Opmerking: Als je een suggestie hebt geaccepteerd en dit wilt terugdraaien, tik dan op Ongedaan maken.

Actiepunten gebruiken en opvolgen

Je kunt reacties gebruiken om taken of actiepunten toe te wijzen met je werk- of schoolaccount.

Een actiepunt toewijzen in een reactie
  1. Open een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Markeer de tekst, afbeeldingen, cellen of dia's waaraan je een reactie wilt toevoegen.
  3. Tik op Invoegen Plus om een reactie toe te voegen.
  4. Tik op Opmerking.
  5. Typ je opmerking.
  6. Voeg ergens in je opmerking het e-mailadres toe (voorafgegaan door @ of +) van de persoon aan wie je het actie-item wilt toewijzen.
  7. Tik op het vakje naast 'Toewijzen aan [naam]'.
  8. Tik op Klaar Gereed. De persoon aan wie je het actiepunt hebt toegewezen, krijgt nu een e-mail.

Tip: Als iemand de status heeft ingesteld op Afwezig en je rechten hebt om de agenda van die persoon te bekijken, krijg je een melding in de reactie wanneer je de reactie aan deze persoon toewijst.

Een actiepunt opnieuw toewijzen
  1. Open een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de tekst met een opmerking.
  3. Tik op Reactie bekijken.
  4. Tik op Reageren.
  5. Typ je opmerking.
  6. Voeg ergens in je opmerking het e-mailadres toe (voorafgegaan door @ of +) van de persoon aan wie je het actie-item wilt toewijzen.
  7. Tik op het vakje naast 'Opnieuw toewijzen aan [naam]'.
  8. Tik op Klaar Gereed. De persoon aan wie je het actiepunt hebt toegewezen, krijgt nu een e-mail.
Een actiepunt als klaar markeren
  1. Open een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de tekst met een opmerking.
  3. Tik op Reactie bekijken.
  4. Tik op Markeren als klaar Gereed.
Vervolgacties in een document bekijken
  1. Open de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven in het document op het getal. Als je geen getal ziet, zijn er geen vervolgacties voor dat document.
  3. Bekijk het aantal openstaande:
    • Actiepunten
    • Suggesties
  4. Tik op een optie in de lijst om naar het eerste actie-item of de eerste suggestie te gaan.
  5. Tik op het getal om het menu te sluiten.

Emoji-reacties gebruiken in Google Documenten

Als je reactie- of bewerkingsrechten hebt voor een Google-document, kun je emoji-reacties toevoegen aan content die je markeert.

Emoji-reacties toevoegen
  1. Open een bestand in de Google Documenten-app op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer de tekst waarop je wilt reageren.
  3. Tik op Meer Meer en dan Emoji-reactie toevoegen.
  4. Kies welke emoji je wilt toevoegen.

Tip: Op een iPhone of iPad zie je emoji-reacties bij andere reacties. Je kunt ook meerdere emoji's toevoegen aan dezelfde tekst.

Emoji-reacties archiveren
  1. Open een bestand in de Google Documenten-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de tekst met een emoji-reactie.
  3. Tik op Reactie bekijken.
  4. Tik op Markeren als klaar Gereed.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.