Beskära och justera bilder

Du kan beskära, maskera och lägga till ramar på bilder som du har lagt till i Google Dokument och Presentationer.

Beskära en bild

Du kan beskära kanterna på en bild eller ta bort en oönskad del av en bild.

1. Öppna ett dokument eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på bilden som du vill beskära.
  3. Klicka på Beskär Beskär.
  4. Klicka och dra de blå fyrkanterna runt kanten till den form du vill ha.
  5. Tryck på Retur på tangentbordet eller klicka någon annanstans i din fil när du är klar.

Göra andra justeringar i en bild

Du kan även passa in en bild i en form, lägga till en ram, justera färg och filter eller återställa en bild.

Maskera en bild i Google Presentationer

Du kan maskera en bild för att passa in den i en form i Google Presentationer.

1. Öppna en presentation på datorn.
  2. Klicka på bilden som du vill maskera.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil högst upp bredvid Beskär Beskär.
  4. Klicka på den form som du vill ha.
  5. Formen maskerar din bild. Klicka och dra de färgade handtagen om du vill justera din form.
Lägga till en ram runt en bild
  1. Öppna ett dokument eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på bilden som du vill lägga till en ram runt.
  3. Klicka på Kantfärg Linjefärg.
  4. Välj en färg.
Justera färg och filter

Du kan ändra färg, ljusstyrka, transparens eller kontrast för en av dina bilder.

1. Öppna ett dokument eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på bilden som du vill justera.
  3. Klicka på Formatera följt av Formatalternativ.
    • Ändra bildens färg under Färgändring.
    • Under Justeringar kan du ändra:
      • Genomskinlighet: Hur mycket av bakgrunden som syns genom bilden.
      • Ljusstyrka: Hur ljust motivet är på bilden.
      • Kontrast: Hur mycket bilden sticker ut från bakgrunden.
  4. Du kan se dina ändringar medan du redigerar.
Återställa en bild

Om du vill ångra ändringarna du har gjort i din bild, ändrar du dess storlek tillbaka till originalfotot.

1. Öppna dokumentet eller presentationen på datorn.
  2. Välj en bild.
  3. Klicka på Återställ bild Återställ bild.
  4. Den redigerade bilden återgår till den ursprungliga bild som du har lagt till i filen.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.