Afbeeldingen bijsnijden en aanpassen

Afbeeldingen die u aan Google-documenten en -presentaties heeft toegevoegd, kunt u aanpassen door ze bij te snijden, te maskeren of er randen aan toe te voegen.

Als je de kleuren van afbeeldingen wilt aanpassen in Google Documenten of Presentaties, moet je op een computer naar docs.google.com of slides.google.com gaan.

Het formaat van een afbeelding aanpassen of een afbeelding draaien

1. Open de Google Documenten-app of Google Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Open een document of presentatie.
    • Tik in Google Documenten op Meer 더보기 en dan schakel Afdrukopmaak in.
  3. Tik op de afbeelding die je wilt aanpassen.
  4. Ga als volgt te werk om het formaat van de afbeelding aan te passen of de afbeelding te draaien:
    • Formaat aanpassen: versleep de vierkantjes langs de randen.
    • Draaien: versleep de cirkel die aan de vorm vastzit.

Een rand aan een afbeelding toevoegen

1. Open de Google Documenten-app of Google Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Open een document of presentatie.
  3. Tik op de afbeelding waaraan je een rand wilt toevoegen.
  4. Tik op Opmaak Opmaak.
  5. Kies een lijnkleur, lijngewicht en lijnstreepje.

Een afbeelding opnieuw instellen in Google Documenten

Je kunt de wijzigingen die je in een afbeelding hebt aangebracht weer ongedaan maken. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Open de Google Documenten-app op je iPhone of iPad.
  2. Open een document.
  3. Tik op de afbeelding die je opnieuw wilt instellen.
  4. Tik op Opmaak Opmaak.
  5. Tik onder Afbeelding op Afbeelding resetten.

Als je een afbeelding opnieuw wilt instellen in Google Presentaties, moet je op een computer naar slides.google.com gaan.

Een afbeelding bijsnijden of maskeren in Google Presentaties

Als je de randen van een afbeelding wilt bijsnijden of een afbeelding in een vorm wilt passen, kun je de afbeelding bijsnijden of maskeren.

1. Open de Google Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Open een presentatie.
  3. Tik op de afbeelding die je wilt bijsnijden of maskeren.
  4. Tik op Bijsnijden Bijsnijden.
    • Als je de afbeelding wilt bijsnijden, versleep je de rand.
    • Als je de afbeelding wilt maskeren, tik je op Maskeren Masker en dan de gewenste vorm. De vorm bedekt de afbeelding. Versleep de rand om de vorm aan te passen.

Als je een afbeelding wilt bijsnijden in Google Documenten, moet je op een computer naar docs.google.com gaan.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.