Kuvien rajaaminen ja säätäminen

Voit rajata ja maskata Google Docsiin ja Slidesiin lisäämiäsi kuvia sekä lisätä niihin reunuksia.

Voit säätää värejä Google Docsissa tai Slidesissa siirtymällä osoitteeseen docs.google.com tai slides.google.com tietokoneella.

Kuvan rajaaminen Google Slidesissa

Voit rajata kuvan reunoja tai poistaa ei-toivotun osan.

1. Avaa Google Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa esitys.
  3. Napauta kuvaa, jonka haluat rajata.
  4. Valitse alareunasta Rajaa Rajaa.
  5. Kosketa ja vedä reunaa.
  6. Kun olet valmis, napauta mitä tahansa muuta dian osaa.

Voit rajata kuvan Google Docsissa siirtymällä osoitteeseen docs.google.com tietokoneella.

Kuvan maskaaminen Google Slidesissa

Voit sovittaa kuvan muotoon Google Slidesissa maskaamalla kuvan.

1. Avaa Google Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa esitys.
  3. Napauta maskattavaa kuvaa.
  4. Valitse alareunasta Rajaa Rajaa.
  5. Valitse alareunasta Maskaa Maski.
  6. Valitse haluamasi muoto.
  7. Muoto maskaa kuvan. Voit säätää muotoa koskettamalla ja vetämällä sen reunaa.
Värien ja suodattimien säätäminen Google Slidesissa
  1. Avaa Google Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa esitys.
  3. Napauta kuvaa, jota haluat säätää.
  4. Valitse yläreunasta Muoto Muoto.
    • Valitse Muuta värejä ja valitse suodatin.
    • Valitsemalla Säädöt voit säätää läpinäkyvyyttä, kirkkautta ja kontrastia.
  5. Kun olet valmis, sulje toiminto napauttamalla muuta dian osaa.
Varjostuksen säätäminen Google Slidesissa

Voit lisätä varjostuksen ja muuttaa sen väriä seuraavasti:

1. Avaa Google Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa esitys.
  3. Napauta kuvaa, jota haluat säätää.
  4. Valitse yläreunasta Muoto Muoto.
  5. Valitse alareunasta Varjostus.
  6. Ota Käytä varjostusta käyttöön.
  7. Valitse varjostuksen väri.
  8. Kun olet valmis, sulje toiminto napauttamalla muuta dian osaa.

Huom. Voit poistaa varjostuksen poistamalla Käytä varjostusta ‑asetuksen käytöstä.

Reunojen lisääminen kuvaan

Google Docs

1. Avaa Google Docs ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa dokumentti.
  3. Napauta kuvaa, johon haluat lisätä reunan.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Muoto Muoto.
  5. Valitse viivan väri, paksuus ja reunus.

Google Slides

1. Avaa Google Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa esitys.
  3. Napauta kuvaa, johon haluat lisätä reunan.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Muoto Muoto.
  5. Valitse viivan väri, paksuus ja reunus.
  6. Kun olet valmis, sulje toiminto napauttamalla muuta dian osaa.
Kuvan palauttaminen Google Docsissa

Jos haluat perua kuvaan tekemäsi muutokset:

1. Avaa Google Docs ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa dokumentti.
  3. Napauta kuvaa, jonka haluat palauttaa.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Muoto Muoto.
  5. Valitse Palauta kuva.

Voit palauttaa kuvia Google Slidesissa siirtymällä osoitteeseen slides.google.com tietokoneella.

Kuvan kiertäminen tai sen koon muuttaminen

Google Docs

1. Avaa Google Docs ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa dokumentti.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Ota Tulostusasettelu Ei päällä käyttöön.
  5. Napauta kuvaa, jota haluat säätää.
  6. Voit kiertää kuvaa tai muuttaa sen kokoa:
    • Koon muuttaminen: Kosketa ja vedä ruutujen reunoja.
    • Kierto: Kosketa kuvaan liitettyä ympyrää ja vedä sitä.

Google Slides

1. Avaa Google Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa esitys.
  3. Napauta kuvaa, jota haluat säätää.
  4. Voit kiertää kuvaa tai muuttaa sen kokoa:
    • Koon muuttaminen: Kosketa ja vedä ruutujen reunoja.
    • Kierto: Kosketa kuvaan liitettyä ympyrää ja vedä sitä.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.