Arbeta med länkar och bokmärken

Använd länkar och bokmärken till att hjälpa andra att hitta innehåll eller flytta runt filen i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Länkar

Det går att infoga, uppdatera eller ta bort länkar i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Skapa en länk
  1. Öppna ett dokument, ett kalkylark eller en presentation.
  2. Klicka där du vill placera länken eller markera texten som du vill länka.
  3. Klicka på Infoga följt av Länk.
  4. I fältet Text skriver texten du vill länka.
  5. Ange en webbadress eller e-postadress eller sök efter en webbplats i fältet Länk.
  6. Klicka på Verkställ.
Tips! Du kan lägga till flera länkar i samma cell i ett kalkylark. Om du vill lägga till flera länkar i en cell markerar du texten du vill länka. Sedan klickar du på Infoga länk Insert link högst upp eller trycker på CTRL + k eller  ⌘ + k på tangentbordet.
Ändra eller ta bort en länk
  1. Öppna ett dokument, ett kalkylark eller en presentation.
  2. Klicka på länken som du vill ta bort.
  3. Ta bort länken genom att klicka på Ta bort. Uppdatera länken genom att klicka på Ändra och välj en ny länk eller text.
  4. Om du vill ta bort en länk i Google Kalkylark högerklickar du på cellen med länken och klickar på Ta bort länk. Om du vill ändra länken högerklickar du på cellen och klickar på Redigera länk.
Länka till en rad celler i ett kalkylark

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Markera cellen som du vill länka.
  3. Klicka på Infoga följt av Länk.
  4. Klicka på Markera ett cellområde att länka Rutnät.
  5. Markera cellintervallet som du vill länka till.
  6. Klicka på OK.
  7. Klicka på Verkställ.

Få information om länkade dokument och webbplatser

Du kan förhandsgranska miniatyrer och begära åtkomst till dokument som är länkade i Google Dokument.
  1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Klicka på Verktygföljt avInställningar längst upp till vänster.
  3. För varje dokument kan du antingen:
    • Aktivera den här inställningen: Markera Visa länkinformation.
    • Inaktivera den här inställningen: Avmarkera Visa länkinformation.
Tips! Om du inte har åtkomst till dokumentet får du möjlighet att begära åtkomst.

Bokmärken

Använd bokmärken till att länka till ett visst avsnitt eller en viss sida i ett dokument. Bokmärken är inte tillgängliga i Google Kalkylark eller Presentationer.
Skapa ett bokmärke
  1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Klicka där du vill placera bokmärket.
  3. Klicka på Infoga följt av Bokmärk. Ett bokmärke visas.

Tip: To remove a bookmark, click the bookmark följt av Remove

Länka till ett bokmärke
  1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Markera texten du vill länka från.
  3. Klicka på Infoga följt av Länk.
  4. Klicka på Bokmärken i fönstret som öppnas. En lista med dokumentets bokmärken visas.
  5. Klicka på bokmärket som du vill länka till.
  6. Klicka på Verkställ.

Ta bort länken eller bokmärket genom att klicka på den/det och klicka sedan på Ta bort.

Tip: To remove a bookmark, click the bookmark följt av Remove