Een link, bladwijzer of pagina-einde toevoegen, bewerken of verwijderen

In Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kun je links, bladwijzers en pagina-einden gebruiken om mensen te helpen sneller de juiste content te vinden en vlotter door je bestand te navigeren.

Links

In Google Documenten, Spreadheets en Presentaties kun je links invoegen, updaten en verwijderen.

Een link maken
  1. Open een document, spreadsheet of presentatie.
  2. Klik op de plek waar je de link wilt weergeven of selecteer de tekst die je voor de link wilt gebruiken.
  3. Klik op Invoegen en vervolgens Link.
  4. Typ in het veld Tekst de tekst die je voor de link wilt gebruiken.
  5. Geef in het veld Link een URL of e-mailadres op of zoek naar de gewenste website.
  6. Klik op Toepassen.
Een link wijzigen of verwijderen
  1. Open een document, spreadsheet of presentatie.
  2. Klik op de link die je wilt wijzigen of verwijderen.
  3. In Google Documenten en Presentaties: Klik op Verwijderen als je de link wilt verwijderen. Wil je de link updaten, klik dan op Wijzigen en kies vervolgens een nieuwe link of tekst.
  4. In Google Spreadsheets: Klik met de rechtersmuisknop op de cel met de link en klik op Loskoppelen als je de link wilt verwijderen. Wil je de link wijzigen, klik dan met de rechtermuisknop op de cel en klik vervolgens op Link bewerken.
Linken naar een bereik van cellen in een spreadsheet
  1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Selecteer de cel die je voor de link wilt gebruiken.
  3. Klik op Invoegen en vervolgens Link.
  4. Klik op Selecteer een celbereik om te linken Grid
  5. Selecteer het bereik van cellen waar je naar wilt linken.
  6. Klik op Toepassen.

Bladwijzers

Gebruik bladwijzers om binnen een document een link toe te voegen naar een bepaalde sectie of pagina. Bladwijzers zijn niet beschikbaar in Google Spreadsheets en Presentaties.

Een bladwijzer maken
  1. Open een document in Google Documenten.
  2. Klik op de plek waar je de bladwijzer wilt maken.
  3. Klik op Invoegen en vervolgens Bladwijzer. Er wordt een bladwijzer weergegeven.
Linken naar een bladwijzer
  1. Open een document in Google Documenten.
  2. Selecteer de tekst die je voor de link wilt gebruiken.
  3. Klik op Invoegen en vervolgens Link.
  4. Klik op Bladwijzers in het venster dat wordt geopend. Er wordt een lijst weergegeven van de bladwijzers in je document.
  5. Klik op de bladwijzer waarnaar je wilt linken.
  6. Klik op Toepassen.

Je kunt de link of bladwijzer verwijderen door erop te klikken en vervolgens op Verwijderen te klikken.

Pagina-einden

In Google Documenten kun je pagina-einden invoegen of verwijderen. Pagina-einden zijn handig als je bijvoorbeeld een idee in onderdelen wilt splitsen of een afbeelding gescheiden wilt houden van de tekst in het document. Pagina-einden zijn niet beschikbaar in Google Spreadsheets en Presentaties.

Een pagina-einde toevoegen

1. Open een document in Google Documenten.
  2. Klik op Invoegen en vervolgens Pagina-einde.
  3. Er wordt een pagina-einde aan het document toegevoegd.

Een pagina-einde verwijderen

1. Open een document in Google Documenten.
  2. Klik onder het pagina-einde.
  3. Druk op Backspace op het toetsenbord totdat het pagina-einde is verwijderd.

Mary is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat je van deze pagina vindt.