Een link toevoegen, bewerken of verwijderen

In Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties kun je een link invoegen, updaten of verwijderen.

Computer

Een link toevoegen

1. Open een document, spreadsheet of presentatie.
  2. Klik op de plek waar je de link wilt weergeven of selecteer de tekst die je voor de link wilt gebruiken.
  3. Klik op Invoegen > Link.
  4. Typ in het veld Tekst de tekst die je voor de link wilt gebruiken.
  5. Geef in het veld Link een URL of e-mailadres op of zoek naar de gewenste website.
  6. Klik op Toepassen.

Een link wijzigen of verwijderen

1. Open een document, spreadsheet of presentatie.
  2. Klik op de link die je wilt wijzigen of verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen als je de link wilt verwijderen. Klik op Wijzigen als je de link wilt updaten en kies vervolgens een nieuwe link of tekst.
Android

Een link toevoegen

1. Open het bestand in de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Selecteer de tekst die je voor de link wilt gebruiken of tik op de plek in het bestand waar je de link wilt weergeven.
  3. Tik rechtsboven op Invoegen .
  4. Tik op Link.
  5. Typ in het veld Tekst de tekst die je voor de link wilt gebruiken.
  6. Geef in het veld Link een URL of e-mailadres op of zoek naar de gewenste website.
  7. Tik op Gereed om je bewerkingen op te slaan.

Een link wijzigen of verwijderen

1. Open het bestand in de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op Bewerken .
  3. Tik op de tekst, de cel of de vorm met de link die je wilt wijzigen of verwijderen.
  4. Tik op Link verwijderen als je de link wilt verwijderen. Tik op Meer three vertical dots > Link bewerken als je de link wilt wijzigen.
iPhone of iPad

Opmerking: Je kunt geen links invoegen en verwijderen in de Google Spreadsheets-app voor iPhone of iPad.

Een link toevoegen

1. Open het bestand in de app Google Documenten of Presentaties.
  2. Selecteer de tekst die je voor de link wilt gebruiken of tik op de plek in het bestand waar je de link wilt weergeven.
  3. Tik rechtsboven op Invoegen .
  4. Tik op Link.
  5. Typ in het veld Tekst de tekst die je voor de link wilt gebruiken.
  6. Geef in het veld Link een URL of e-mailadres op of zoek naar de gewenste website.
  7. Tik op Gereed om je bewerkingen op te slaan.

Een link wijzigen of verwijderen

1. Open het bestand in de app Google Documenten of Presentaties.
  2. Tik op Bewerken .
  3. Tik op de tekst met de link die je wilt wijzigen of verwijderen.
  4. Tik op Link verwijderen als je de link wilt verwijderen. Tik op Meer right arrow > Link bewerken als je de link wilt wijzigen.

Mary is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat je van deze pagina vindt.