Een link aan een spreadsheet toevoegen

Met Google Spreadsheets kunt u een link naar een specifieke URL in een cel van een spreadsheet toevoegen.

Desktopcomputers

Een link toevoegen

Een link in een cel van een spreadsheet invoegen:

1. Zoek en open de gewenste spreadsheet.
  2. Klik in de spreadsheet op de cel waar u de link wilt weergeven.
  3. Kies uit de volgende opties:
    • Klik op het dropdown-menu 'Invoegen' en selecteer Link.
    • Klik in de werkbalk op het linkpictogram .
    • Klik met de rechtermuisknop in de spreadsheet en selecteer de optie Link invoegen.
    • Gebruik de sneltoets Ctrl+K (of Cmd+K op een Mac).
  4. Typ of bewerk in het veld 'Tekst' dat wordt weergegeven, de tekst die u wilt weergeven in de cel met de link. Laat dit veld leeg als u de volledige URL wilt weergeven in uw spreadsheet.
  5. Plak een URL- of e-mailadres in het veld 'Tekst' of typ in het veld om te zoeken naar relevante links in webinhoud en uw Google Drive-bestanden. U kunt ook onder de zoekresultaten op Meer vinden klikken om door extra opties te browsen.
  6. Klik op Toepassen.

Opmerking: U kunt (nog) geen formules of celverwijzingen opgeven in de tool voor het maken van links. U kunt echter wel de functie HYPERLINK gebruiken als u een link wilt maken met behulp van formules.

Werken de bovenstaande instructies niet, dan gebruikt u mogelijk de klassieke versie van Spreadsheets. Volg in dat geval deze instructies:

Een link toevoegen in de oudere versie van Google Spreadsheets

Als u de oudere versie van Google Spreadsheets gebruikt, kunt u een HYPERLINK-formule in de gewenste cel invoegen. Bijvoorbeeld:

=HYPERLINK("www.google.com", "Google")

In dit voorbeeld wordt het woord 'Google' weergegeven in de spreadsheet en is het woord gelinkt aan 'www.google.com'.

Een link verwijderen

Een link uit een cel in een spreadsheet verwijderen:

1. Zoek en open de gewenste spreadsheet.
  2. Klik in de spreadsheet op de cel die de URL bevat die u wilt verwijderen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de cel en kies Link verwijderen in het menu dat wordt geopend.

Wilt u de link opnieuw toevoegen, klik dan met de rechtermuisknop op de cel en selecteer Hyperlinks weergeven.

Android

Een link toevoegen

Een link in een cel van een spreadsheet invoegen:

1. Open de gewenste spreadsheet in de Google Spreadsheets-app.
  2. Tik op de cel in de spreadsheet waarin u de link wilt weergeven.
  3. Tik op de plusknop + in de rechterbovenhoek van het scherm.
  4. Kies Link.
  5. Voeg de tekst en de URL toe voor de link die u wilt toevoegen.
  6. Tik op Opslaan.

Een link verwijderen

Een link uit een cel in een spreadsheet verwijderen:

1. Open de gewenste spreadsheet in de Google Spreadsheets-app.
  2. Dubbeltik op de cel in de spreadsheet die de URL bevat die u wilt verwijderen.
  3. Tik op Link verwijderen.

Opmerking: U kunt (nog) geen links toevoegen aan spreadsheets op iPhones, iPads of via het mobiele internet.