Importera dataset och kalkylark

Du kan importera ett kalkylark i många filformat, som .xls, .csv, .txt med flera.

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Öppna eller skapa ett arbetsblad.
  3. Klicka på Arkiv följt av Importera högst upp.
  4. Välj en icke-lösenordsskyddad fil i en av dessa filtyper:
    • .xls (om nyare än Microsoft® Office 95)
    • .xlsx
    • .xlsm
    • .xlt
    • .xltx
    • .xltm
    • .ods
    • .csv
    • .txt
    • .tsv
    • .tab
  5. Välj ett importalternativ. Alla filtyper har inte alla sex alternativ:
    • Skapa nytt kalkylark: Skapa ett kalkylark från importerad data på en ny webbläsarflik.
    • Infoga nya arbetsblad: Lägger till nya arbetsblad med importerad data i ditt befintliga kalkylark.
    • Ersätt kalkylark: Ersätt det öppna kalkylarket med data i den importerade filen.
    • Ersätt nuvarande arbetsblad: Ersätt det aktuella arbetsbladets innehåll med importerad data.
    • Lägg till rader till nuvarande arbetsblad: Lägger till importerad data i det aktuella arbetsbladet efter den sista raden med data.
    • Ersätt data från och med den markerade cellen: Ersätt data i en rad valda celler med importerad data.
  6. Valfritt: Om du importerar en vanlig textfil som .csv eller .txt, under Teckenavgränsare kan du välja vilken bokstav eller symbol som Google Kalkylark använder för att separera celler.
    • Upptäck automatiskt: Detta hittar automatiskt sätt att dela upp din datamängd. Funktionen kan till exempel upptäcka filer med fast formaterad bredd.
    • Tabb
    • Komma
    • Anpassad: Välj ett anpassat tecken för att dela upp din data.
  7. Klicka på Importera.