Gegevenssets en spreadsheets importeren

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt een spreadsheet in veel bestandsindelingen importeren, bijvoorbeeld als .xls, .csv of .txt.

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Open of maak een blad.
  3. Klik bovenaan op Bestand en dan Importeren.
  4. Kies een bestand met een van deze bestandstypen dat niet is beveiligd met een wachtwoord:
    • .xls (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95)
    • .xlsx
    • .xlsm
    • .xlt
    • .xltx
    • .xltm
    • .ods
    • .csv
    • .txt
    • .tsv
    • .tab
  5. Selecteer een optie voor importeren. Alle zes opties zijn niet voor alle bestandstypen beschikbaar:
    • Nieuwe spreadsheet maken: Hiermee maak je een spreadsheet op basis van de geïmporteerde gegevens in een nieuw browsertabblad.
    • Nieuw(e) blad(en) invoegen: Hiermee voeg je nieuwe bladen met de geïmporteerde gegevens aan je bestaande spreadsheet toe.
    • Spreadsheet vervangen: Hiermee vervang je de geopende spreadsheet door de gegevens in het geïmporteerde bestand.
    • Huidig blad vervangen: Hiermee vervang je de content van het huidige blad door de geïmporteerde gegevens.
    • Rijen aan huidig blad toevoegen: Hiermee voeg je de geïmporteerde gegevens toe aan de rij na de laatste rij met gegevens op het huidige blad.
    • Gegevens vervangen vanaf de geselecteerde cel: Hiermee vervang je de gegevens in een geselecteerde celbereik door de geïmporteerde gegevens.
  6. Optioneel: Als je een bestand met platte tekst importeert, zoals .csv of .txt, kun je onder Scheidingsteken kiezen welke letter of welk symbool Google Spreadsheets moet gebruiken om cellen van elkaar te scheiden.
    • Automatisch detecteren: Hiermee worden automatisch manieren gevonden om de gegevensset op te splitsen. Google Spreadsheets kan bijvoorbeeld bestanden met een vaste breedte detecteren.
    • Tab
    • Komma
    • Aangepast: Kies een ander teken om de gegevens op te splitsen.
  7. Klik op Importeren.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.