Datajoukkojen ja laskentataulukoiden tuonti

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit tuoda laskentataulukon useassa eri tiedostomuodossa, esim. .xls, .csv tai .txt.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Avaa tai luo taulukko.
  3. Valitse yläreunasta Tiedosto ja sitten Tuo.
  4. Valitse ei-salasanasuojattu tiedosto, jonka tiedostotyyppi on jokin seuraavista:
    • .xls (uudemmat kuin Microsoft® Office 95)
    • .xlsx
    • .xlsm
    • .xlt
    • .xltx
    • .xltm
    • .ods
    • .csv
    • .txt
    • .tsv
    • .tab
  5. Valitse tuontivaihtoehto. Kaikki kuusi vaihtoehtoa eivät ole käytettävissä kaikkien tiedostotyyppien kanssa:
    • Luo uusi laskentataulukko: Luo tuodusta datasta laskentataulukko uuteen selaimen välilehteen.
    • Lisää uusia taulukoita: Lisää tuotua dataa sisältävät uudet taulukot aiempaan laskentataulukkoon.
    • Korvaa laskentataulukko: Korvaa avatun laskentataulukon tuodun tiedoston datalla.
    • Korvaa nykyinen taulukko: Korvaa nykyisen taulukon sisällön tuodulla datalla.
    • Lisää rivit nykyiseen taulukkoon: Lisää tuodun datan nykyiseen taulukkoon viimeisen dataa sisältävän rivin jälkeen.
    • Korvaa data alkaen valitusta solusta: Korvaa valitun soluvälin datan tuodulla datalla.
  6. Valinnainen: Jos tuot pelkkää tekstiä (esim. .csv- tai .txt-tiedoston) valitse Erotinmerkki-kohdasta se kirjain tai merkki, jota haluat Google Sheetsin käyttävän solujen erottimena.
    • Automaattinen tunnistus: Tunnistaa datan erottelutapoja automaattisesti. Se voi esimerkiksi tunnistaa tiedostoja, joissa on kiinteä muotoilu.
    • Sarkain
    • Pilkku
    • Oma: Valitse oma merkki, jolla data erotellaan.
  7. Valitse Tuo.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.