Räkna orden i ett dokument

Obs!

• Antal ord är bara tillgängligt för Google Dokument.
  • Om du inte markerar en viss del av dokumentet gäller ordmängden allt utom sidhuvud, sidfötter och fotnoter.

Räkna antalet ord i ett långt dokument

Tips! Använd den här funktionen för långa dokument, till exempel romaner eller manus.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Om du vill hitta antalet ord, tecken och sidor klickar du på Verktyg följt av Antal ord högst upp på sidan.
  3. Stäng fönstret genom att klicka på Klar.

Räkna antalet ord medan du skriver

Tips! Använd den här funktionen för kortare dokument, som nyhetsartiklar eller skoluppsatser.

1. Om du vill att hitta antalet medan du skriver markerar du Visa ordantal under inmatning följt av OK .
  2. Längst ner till vänster klickar du på rutan Antal ord för att visa:
    • Sidor
    • Ord
    • Tecken
    • Tecken utan blanksteg
  3. Om du vill dölja ordräkningen klickar du längst ned till vänster på rutan Antal ord följt av Dölj ordräkning.