De woorden in een document tellen

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Belangrijk:

• De woordentelling is alleen beschikbaar voor Google Documenten.
  • Tenzij je een gedeelte van het document selecteert, wordt het aantal woorden van het hele document weergegeven, met uitzondering van eventuele kopteksten, voetteksten en voetnoten.

Het aantal woorden in een lang document tellen

Tip: Gebruik deze functie voor lange documenten, zoals romans of scenario's.

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Klik bovenaan de pagina op Extra en dan Aantal woorden om het aantal woorden, tekens en pagina's te bekijken.
  3. Klik op Klaar om het venster te sluiten.

Het aantal woorden tellen terwijl je typt

Tip: Gebruik deze functie voor kortere documenten, zoals nieuwsartikelen of schoolessays.

1. Vink 'Woordentelling weergeven tijdens typen' aan en klik op en dan OK om het aantal woorden weer te geven terwijl je typt.
  2. Klik linksonder op het vak met het aantal woorden om het volgende weer te geven:
    • Pagina's
    • Woorden
    • Tekens
    • Tekens zonder spaties
  3. Klik linksonder op het vak met het aantal woorden en kies en dan Woordentelling verbergen als je het aantal woorden weer wilt verbergen.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.