Sorter og filtrer dataene dine

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan sortere data i alfabetisk og numerisk rekkefølge eller bruke filtre til å skjule data du ikke vil se.

Sort and Filter Your Data

For å få et eksempelregneark du kan bruke mens du ser videoen, klikk på «Lag en kopi» nedenfor.

Lag en kopi

Sortér data i alfabetisk eller numerisk rekkefølge

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Fremhev gruppen med celler du vil sortere.
  3. Hvis arket inneholder en overskriftsrad, fryser du den første raden.
  4. Klikk på Data og så Sorter område og såAvanserte alternativer for områdesortering.
  5. Hvis kolonnene har titler, klikker du på Dataene har en overskriftsrad.
  6. Velg kolonnen du vil sortere først, og velg en sorteringsrekkefølge.
    • Hvis du vil legge til flere sorteringsregler, klikker du på Legg til en ny sorteringskolonne.
  7. Klikk på Sortér.

Sorter et helt ark

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Øverst høyreklikker du på bokstaven i kolonnen du vil sortere etter.
  3. Klikk på Sortér ark A–Å eller Sortér ark Å–A.

Sortér etter farge

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Velg et celleområde.
  3. Klikk på Data og så Opprett et filter.
  4. Hvis du vil se alternativer for filtrering, går du til toppen av området og klikker på Filtrer Filtrer.
    • Sortér etter farge: Velg hvilken tekst- eller fyllfarge du vil filtrere eller sortere etter. Celler med fargen du velger å sortere etter, flyttes til toppen av området. Du kan sortere etter betingede formateringsfarger, men ikke etter vekslende farger.
  5. For å slå av filteret, klikk på Data og så Fjern filteret.

Filtrer dataene dine

Viktig: Når du legger til et filter, kan alle som har tilgang til regnearket ditt, også se filteret. Alle som har tillatelse til å redigere regnearket, kan endre filteret.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Følg en av disse fremgangsmåtene for å opprette et filter:
    • Velg et celleområde, og klikk på Data og så Opprett et filter
    • Høyreklikk på en celle eller et celleområde, og klikk på Opprett et filter.
  3. Hvis du vil se alternativer for filtrering, går du til toppen av området og klikker på Filter Filterliste.
    • Filtrer etter betingelse: Velg vilkår eller lag egendefinerte formler.

Eksempler på egendefinerte formler

Finn unike verdier innenfor et dataområde
      • Velg Den tilpassede formelen er
      • Skriv inn =COUNTIF(data_range, data_range)=1
      Finn tekst som samsvarer med «Good» («Bra») eller «Great» («Meget bra») innenfor et dataområde
      • Velg Den tilpassede formelen er
      • Skriv inn =OR(REGEXMATCH(data_range, "Good"), REGEXMATCH(data_range, "Great"))
    • Filtrer etter verdier: For å skjule datapunkter, fjern avmerkingen i boksen ved siden av datapunktet, og klikk på OK.
      • For å opprette et filter og filtrere etter celleverdi, høyreklikk på en celle og klikk på Filtrer etter celleverdi.
    • Søk: Søk etter datapunkter ved å skrive i søkefeltet.
    • Filtrer etter farge: Velg en tekst- eller fyllfarge å filtrere etter. Du kan filtrere etter betingede formateringsfarger, men ikke etter vekslende farger.
  4. Følg en av disse fremgangsmåtene for å fjerne filteret:
    • Klikk på Data og så Fjern filteret.
    • Høyreklikk på en celle, og klikk på Fjern filteret.

Når du bruker filter, kan du nede til høyre se antallet rader som vises, av det totale antallet i tabellen.

Tips: Filtrene gjelder også for sammenslåtte celler. Finn ut hvordan du slår sammen rader eller kolonner.

Opprett, lagre, slett eller del filtervisninger

Viktig: Hvis du bare har lesetilgang til et regneark, kan du opprette en midlertidig filtervisning som bare du kan bruke. Filtervisningen blir ikke lagret.

På datamaskiner kan du filtrere data slik at de filtrerte dataene bare gjelder for visningen av regnearket. Endringene du gjør i filtervisningen, lagres automatisk.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på Data og så Filtervisninger og så Opprett ny filtervisning.
  3. Sortér og filtrer dataene.
  4. For å lukke filtervisningen, klikk på Lukk Lukk øverst til høyre.
  5. Filtervisningen lagres automatisk.

For å slette eller duplisere en filtervisning, klikk på Alternativer Innstillinger og deretter Slett eller Lag kopi.

For å fjerne alle filtrene, gå til hver filtervisning og klikk på Alternativer Innstillinger og så Slett.

Tips: Du kan ikke endre rekkefølgen på filtervisningene.

Se eksisterende filtervisninger

Viktig: Du kan bare bruke én filtervisning om gangen.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på Data og så Filtervisninger.
  3. Velg en filtervisning.
  4. Filteret ditt blir brukt på regnearket.
  5. For å lukke filtervisningen, klikk på Lukk Lukk øverst til høyre.

Lagre filtre som filtervisninger

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Bruk et filter.
  3. Klikk på Data og så Filtervisninger og så Lagre som filtervisning.

Gi nytt navn til filtervisninger

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på Data og så Filtervisninger.
  3. Velg en filtervisning.
  4. Klikk på navnet på filtervisningen øverst til venstre i arket, og skriv inn det nye navnet.
  5. Trykk på Enter.
Del eller send linker til filtervisninger
  1. On your computer, open a spreadsheet in Google Sheets.
  2. Apply the filter view .
  3. Copy the URL.
  4. Share the filter view link.

Finn ut mer om filtre og filtervisninger

Med filtre og filtervisninger kan du analysere et sett med data i et regneark.

Du kan bruke filtre til å

• angi at et bestemt filter skal vises når andre åpner regnearket ditt
  • sortere dataene dine etter å ha brukt et filter

Du kan bruke filtervisninger til å

• lagre flere filtre
  • gi navn til filtre
  • la flere personer se ulike filtervisninger samtidig
  • dele ulike filtre med andre
  • lage kopier eller opprette nye visninger med lignende regler
  • filtrere eller sortere regneark du ikke har redigeringstilgang til – i slike tilfeller opprettes en midlertidig filtervisning

Tips: Når du har en formel som viser til en celle i et filtrert område, må du være oppmerksom på at sortering av det filtrerte området ikke endrer formelen. For eksempel vil «=B2» fortsatt være «=B2» når B2 er innenfor det filtrerte området.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.