Je gegevens sorteren en filteren

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Gegevens sorteren

Je kunt kolommen met cellen alfabetisch of numeriek sorteren.

1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een kolom door op de letter bovenaan de kolom te tikken.
  3. Open het menu door nog een keer bovenaan de kolom te tikken.
  4. Tik op Meer Meer.
  5. Scroll omlaag en tik op SORTEREN VAN A-Z of SORTEREN VAN Z-A. Je gegevens worden nu gesorteerd.

Gegevens filteren

Tip: Filterweergaven zijn alleen beschikbaar op desktops.

Met een filter kun je gegevens verbergen die je even niet in beeld wilt hebben. Zodra je het filter uitschakelt, worden alle gegevens weer zichtbaar.

Filteren op waarden

1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Filter maken.
  3. Kijk naar de kolomtitels om te zien of er filters zijn toegepast:
    • Filter toegepast filter toegepast
    • Filter niet toegepast Filteren
  4. Tik bovenaan de kolom die je wilt filteren op Filter Filteren.
  5. Wacht tot het menu 'Sorteren en filteren' wordt geopend.
  6. Tik op Zoeken Zoeken.
  7. Typ in de zoekbalk om een waarde te vinden of scroll omhoog in de lijst om de waarden in de kolom te bekijken.
  8. Tik op een item om de selectie ervan ongedaan te maken en het item eruit te filteren. Het blad wordt onmiddellijk geüpdatet.
  9. Tik op Alle selecteren om alle items te selecteren. Tik op Wissen als je de selectie van alle items ongedaan wilt maken.

Je kunt het filter uitschakelen door op Meer Meer en dan Filter verwijderen te tikken.

Een conditioneel filter gebruiken

Gegevens kunnen ook worden gefilterd op basis van een voorwaarde. Je kunt bijvoorbeeld filteren op items waarvan de cel met een bepaalde letter begint.

1. Open een spreadsheet in de Google Spreadsheets-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Filter maken.
  3. Tik bovenaan de kolom die je wilt filteren op Filter Filteren.
  4. Tik op Geen voorwaarde.
  5. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en tik op een optie.
  6. Tik linksboven op Gereed Gereed om je bewerkingen op te slaan.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.