Datan lajittelu ja suodattaminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit lajitella datan aakkos- tai numerojärjestykseen ja piilottaa suodattimien avulla sellaisen datan, jota et halua nähdä.

Sort and Filter Your Data

Voit ladata itsellesi esimerkkilaskentataulukon videota varten, kun klikkaat alta Luo kopio.

Luo kopio

Datan lajitteleminen aakkos- tai numerojärjestykseen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Korosta lajiteltavat solut.
  3. Jos taulukossa on otsikkorivi, lukitse ensimmäinen rivi.
  4. Valitse Tiedot ja sitten Lajittele välija sittenLajitteluvälin lisäasetukset.
  5. Jos sarakkeilla on otsikot, klikkaa Tiedoissa on otsikkorivi.
  6. Valitse sarake, jonka haluat lajitella ensin, ja valitse sitten lajittelujärjestys.
    • Lisää lajittelusääntöjä klikkaamalla Lisää toinen lajittelusarake.
  7. Valitse Lajittele.

Koko taulukon lajitteleminen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa yläreunasta hiiren kakkospainikkeella sen sarakkeen kirjainta, jonka mukaan haluat tehdä lajittelun.
  3. Klikkaa Lajittele taulukko A–Z tai Lajittele taulukko Z–A.

Värin mukaan lajitteleminen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Valitse soluväli.
  3. Klikkaa Data ja sitten Luo suodatin.
  4. Voit avata suodatinasetukset klikkaamalla soluvälin yläosasta Suodata Suodata.
    • Lajittele värin mukaan: Valitse, minkä tekstin tai täyttövärin mukaan data suodatetaan tai lajitellaan. Solut, joissa on valitsemasi väri, siirtyvät soluvälin yläosaan. Voit tehdä lajittelun ehdollisen muotoilun värien mukaan mutta et vuorottelevien värien mukaan.
  5. Voit ottaa suodattimen pois päältä klikkaamalla Tiedot ja sitten Poista suodatin.

Datan suodattaminen

Tärkeää: Kun lisäät suodattimen, kaikki, joilla on pääsy laskentataulukkoon, näkevät myös suodattimen. Suodattimen voi vaihtaa kuka tahansa, jolla on laskentataulukon muokkausoikeus.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Luo suodatin valitsemalla seuraavista vaihtoehdoista:
    • Valitse soluväli ja klikkaa sitten Tiedot ja sitten Luo suodatin.
    • Klikkaa solua tai soluväliä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Luo suodatin.
  3. Voit avata suodatinasetukset valitsemalla soluvälin yläosasta Suodata Suodatinluettelo
    • Suodata ehdon mukaan: Valitse ehdot tai lisää omia kaavoja.

Esimerkkejä muokatuista kaavoista

Hae arvoja dataväliltä
      • Valitse Oma kaava on.
      • Kirjoita =LASKE.JOS(dataväli; dataväli)=1
      Etsi dataväliltä teksti "Hyvä" tai "Loistava"
      • Valitse Oma kaava on.
      • Kirjoita =TAI(REGEXMATCH(dataväli; "Hyvä"), REGEXMATCH(dataväli; "Loistava"))
    • Suodata arvojen mukaan: Voit piilottaa arvopisteitä poistamalla valinnan valintaruudusta arvopisteen kohdalta ja klikkaamalla OK.
      • Jos haluat luoda suodattimen ja suodattaa solun arvon mukaan, klikkaa solua hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suodata solun arvon mukaan.
    • Haku: Hae arvopisteitä kirjoittamalla hakulauseke hakukenttään.
    • Suodata värin mukaan: Valitse, minkä tekstin tai täyttövärin mukaan suodatetaan. Voit suodattaa ehdollisen muotoilun värien mukaan mutta et vuorottelevien värien mukaan.
  4. Poista suodatin valitsemalla sopiva vaihtoehto:
    • Klikkaa Tiedot ja sitten Poista suodatin.
    • Klikkaa mitä tahansa solua hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Poista suodatin.

Suodatuksen jälkeen oikeassa alakulmassa näkyy näytettävien rivien lukumäärä taulukon rivien kokonaismäärään nähden.

Vinkki: Suodattimet vaikuttavat myös yhdistettyihin soluihin. Lue lisää rivien tai sarakkeiden yhdistämisestä.

Suodatetun näkymän luominen, tallentaminen, poistaminen tai jakaminen

Tärkeää: Jos sinulla on vain laskentataulukon katseluoikeus, voit luoda väliaikaisen suodatetun näkymän, jota vain sinä voit käyttää. Suodatettua näkymää ei tallenneta.

Jos käytät tietokonetta, voit suodattaa datan niin, että suodatus otetaan käyttöön vain laskentataulukkonäkymässäsi. Suodatinnäkymän muutokset tallentuvat automaattisesti.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa Data ja sitten Suodata näkymiä ja sitten Luo uusi suodatinnäkymä.
  3. Lajittele ja suodata data.
  4. Sulje suodatinnäkymä klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Sulje Sulje.
  5. Suodatinnäkymä tallentuu automaattisesti.

Voit poistaa tai kopioida suodatetun näkymän klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Poista tai Kopioi.

Jos haluat poistaa kaikki suodattimet, siirry kuhunkin suodatinnäkymään ja klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Poista.

Vinkki: Suodatinnäkymien järjestystä ei voi muuttaa.

Aiemman suodatetun näkymän katsominen

Tärkeää: Voit käyttää vain yhtä suodatinnäkymää kerrallaan.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa Data ja sitten Suodata näkymiä.
  3. Valitse näkymä.
  4. Suodatin lisätään laskentataulukkoon.
  5. Voit sulkea näkymän klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Sulje Sulje.

Suodattimen tallentaminen suodatetuksi näkymäksi

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Käytä suodatinta.
  3. Klikkaa Data ja sitten Suodata näkymiä ja sitten Tallenna suodatinnäkymäksi.

Suodatetun näkymän nimeäminen uudelleen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa Data ja sitten Suodata näkymiä.
  3. Valitse näkymä.
  4. Klikkaa suodatetun näkymän nimeä taulukon vasemmasta yläkulmasta Nimi-kohdan vierestä ja lisää uusi nimi.
  5. Paina Enter.
Suodatinnäkymän linkin jakaminen tai lähettäminen
  1. On your computer, open a spreadsheet in Google Sheets.
  2. Apply the filter view .
  3. Copy the URL.
  4. Share the filter view link.

Lisätietoja suodattimista ja suodatinnäkymistä

Suodattimien ja suodatinnäkymien avulla voit analysoida laskentataulukon datajoukkoja.

Suodattimilla voit

• näyttää tietyn suodattimen, kun taulukko avataan
  • lajitella datan suodattimen käytön jälkeen.

Suodatinnäkymillä voit

• tallentaa useita suodattimia
  • nimetä suodattimen
  • näyttää useille henkilöille eri suodatinnäkymiä samanaikaisesti
  • jakaa henkilöille eri suodattimia
  • kopioida suodatinnäkymän tai luoda samankaltaisiin sääntöihin perustuvan toisen suodatinnäkymän
  • suodattaa tai lajitella laskentataulukon, johon sinulla ei ole muokkausoikeuksia, jolloin luodaan tilapäinen suodatettu näkymä.

Vinkki: Kun käytössä on kaava, joka viittaa suodatetulla välillä olevaan soluun, suodatetun välin lajitteleminen ei muuta kaavaa. Esimerkiksi "=B2" on edelleen "=B2", vaikka B2 on suodatetulla välillä.