Sortér og filtrér dine data

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan sortere data i alfabetisk og numerisk rækkefølge eller bruge filtre til at skjule data, du ikke vil se.

Sort and Filter Your Data

Klik på "Lav en kopi" nedenfor for at se et eksempelregneark og følge videoen.

Lav en kopi

Sortér data i alfabetisk eller numerisk rækkefølge

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Markér den gruppe celler, du vil sortere.
  3. Hvis dit regneark indeholder en overskriftsrække, skal du fryse den første række.
  4. Klik på Data efterfulgt af Sortér område efterfulgt afAvancerede sorteringsmuligheder for område.
  5. Hvis dine kolonner har titler, skal du klikke på Dataene har række med overskrifter.
  6. Vælg den kolonne, du vil sortere først, og vælg en sorteringsrækkefølge.
    • Hvis du vil tilføje en ny sorteringsregel, skal du klikke på Tilføj en anden sorteringskolonne.
  7. Klik på Sortér.

Sortér et helt ark

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Øverst skal du højreklikke på bogstavet i den kolonne, du vil sortere efter.
  3. Klik på Sortér ark fra A til Å eller Sortér ark fra Å til A.

Sortér efter farve

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Markér et celleområde.
  3. Klik på Data efterfulgt af Opret et filter.
  4. Du kan se filterindstillingerne ved at gå til toppen af området og klikke på Filter Filter.
    • Sortér efter farve: Vælg, hvilken tekst eller fyldfarve der skal filtreres eller sorteres efter. Celler med den farve, du vælger at sortere efter, flyttes til toppen af området. Du kan sortere efter betingede formateringsfarver, men ikke efter skiftende farver.
  5. Du kan deaktivere filteret ved at klikke på Data efterfulgt af Fjern filter.

Filtrér dine data

Vigtigt! Når du tilføjer et filter, kan alle, der har adgang til dit regneark, også se filteret. Alle, der har tilladelse til at redigere dit regneark, kan ændre filteret.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg en af mulighederne for at oprette et filter:
    • Vælg et celleområde, og klik derefter på Data og derefter Opret et filter
    • Højreklik på en celle eller et celleområde, og klik derefter på Opret et filter.
  3. Du kan se filterindstillingerne ved at gå til toppen af området og klikke på Filter Filtrér liste.
    • Filtrér efter betingelse: Vælg betingelser, eller skriv dine egne tilpassede formler.

Eksempler på tilpassede formler

Find unikke værdier inden for et dataområde
      • Vælg Tilpasset formel er
      • Skriv =TÆL.HVIS(dataområde; dataområde)=1
      Find tekst, der matcher "God" eller "Rigtig god" inden for et dataområde
      • Vælg Tilpasset formel er
      • Skriv =ELLER(REGEXMATCH(dataområde; "God"), REGEXMATCH(dataområde_range, "Rigtig god"))
    • Filtrér efter værdier: Du kan skjule datapunkter ved at fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for det pågældende datapunkt og klikke på OK.
      • Du kan oprette et filter og filtrere efter celleværdi ved at højreklikke på en celle og derefter klikke på Filtrér efter celleværdi.
    • Søg: Søg efter datapunkter ved at skrive i søgefeltet.
    • Filtrér efter farve: Vælg, hvilken tekst eller filtreringsfarve du vil filtrere efter. Du kan filtrere efter betingede formateringsfarver, men ikke skiftende farver.
  4. Vælg en af mulighederne for at fjerne filteret:
    • Klik på Data og derefter Fjern filter.
    • Højreklik på en celle, og klik derefter på Fjern filter.

Efter filteret er anvendt, kan brugerne nederst se antallet af viste rækker ud af det samlede antal rækker i tabellen.

Tip! Filtrene anvendes også på flettede celler. Se, hvordan du fletter rækker eller kolonner.

Opret, gem, slet eller del en filtervisning

Vigtigt! Hvis du kun har tilladelse til at se et regneark, kan du oprette en midlertidig filtervisning, som det kun er dig, der kan bruge. Din filtervisning gemmes ikke.

Hvis du bruger en computer, kan du filtrere dataene, så de filtrerede data kun anvendes i din visning af regnearket. Dine ændringer af filtervisningen gemmes automatisk.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på Data og derefter Filtervisninger efterfulgt af Opret ny filtervisning.
  3. Sortér og filtrér dataene.
  4. Klik på Luk Luk øverst til højre for at lukke din filtervisning.
  5. Din filtervisning gemmes automatisk.

Hvis du vil slette eller kopiere en filtervisning, skal du klikke på Valgmuligheder Indstillinger efterfulgt af Slet eller Kopiér.

Hvis du vil fjerne alle filtre, skal du gå til hver enkelt filtervisning og klikke på Valgmuligheder Indstillinger og derefter Slet.

Tip! Du kan ikke ændre filtervisningernes rækkefølge.

Se en eksisterende filtervisning

Vigtigt! Du kan kun anvende én filtervisning ad gangen.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på Data efterfulgt af Filtervisninger.
  3. Vælg en filtervisning.
  4. Dit filter anvendes på regnearket.
  5. Klik på Luk Luk øverst til højre for at lukke din filtervisning.

Gem et filter som filtervisning

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Anvend et filter.
  3. Klik på Data efterfulgt af Filtervisninger efterfulgt af Gem som filtervisning.

Omdøb en filtervisning

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på Data efterfulgt af Filtervisninger.
  3. Vælg en filtervisning.
  4. Øverst til venstre i arket skal du ud for "Navn" klikke på navnet på filtervisningen og angive det nye navn.
  5. Tryk på Enter.
Del eller send et link til en filtervisning
  1. On your computer, open a spreadsheet in Google Sheets.
  2. Apply the filter view .
  3. Copy the URL.
  4. Share the filter view link.

Få flere oplysninger om filtre og filtervisninger

Filtre og filtervisninger hjælper dig med at analysere et datasæt i et regneark.

Du kan bruge filtre til at:

• Vise et bestemt filter, når andre brugere åbner dit regneark.
  • Sortere dine data efter brug af et filter.

Du kan bruge filtervisninger til følgende:

• Gemme flere forskellige filtre.
  • Navngive dit filter.
  • Lade flere personer se forskellige filtervisninger på samme tid.
  • Dele forskellige filtre med andre brugere.
  • Lave en kopi af eller oprette en ny visning med lignende regler.
  • Filtrere eller sortere et regneark, du ikke har redigeringsadgang til. I sådanne tilfælde oprettes der en midlertidig filtervisning.

Tip! Når du har en formel, der henviser til en celle i et filtreret område, skal du være opmærksom på, at sorteringen af det filtrerede område ikke ændrer formlen. "=B2" vil f.eks. fortsat være "=B2", når B2 er inden for det filtrerede område.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.