Rediger skjemaer med skjermleser

Du kan opprette og redigere skjemaer med en skjermleser.

Legg til eller rediger elementer

For å legge til et element i skjemaet ditt, trykk på Ctrl + Shift + Enter (Windows, Chrome OS) eller ⌘ + Shift + Enter (Mac).

For å redigere elementer i skjemaet ditt, bruk følgende felt og knapper.

• Tittel: Skriv inn tittelen på elementet, for eksempel et spørsmål i en quiz.
  • Type: Trykk på oppover- og nedoverpilen i rullegardinmenyen for spørsmål for å utforske spørsmålstyper, for eksempel flervalgsspørsmål eller kortsvarspørsmål, og trykk på Enter for å velge.
  • Spørsmålsdetaljer: Spørsmåldetaljene avhenger av spørsmålstypen.
  • Spørsmålsknapper: Med disse knappene kan du duplisere spørsmålet, slette spørsmålet eller gjøre spørsmålet obligatorisk.
  • Fasit (bare for quizer): Bruk fasiten til å velge riktige svar, tildele poeng eller legge til forklaringer.
  • Mer: I Mer-menyen i hvert spørsmål kan du velge andre alternativer, for eksempel å gå til forskjellige deler av skjemaet basert på svaret som avgis.

Bruk hurtigtaster

Skjemaer er ikke som vanlige nettsteder, så enkelte av standardhurtigtastene for skjermlesere gjelder ikke. For å få den beste opplevelsen bør du bruke Skjemaer-hurtigtastene mens du redigerer skjemaer.

Du kan åpne en liste over hurtigtaster i skjemaet ditt ved å trykke på Ctrl + / (Windows, Chrome OS) eller ⌘ + / (Mac).

Formatér eller forhåndsvis skjemaet

• Fargepalett: For å åpne fargepaletten, trykk på Alt + t (Windows, Chrome OS) eller Ctrl + Option + t (Mac). Bruk piltastene til å utforske farger, og trykk deretter på Enter for å velge.
  • Forhåndsvisning: For å åpne skjemaet i et nytt vindu, trykk på Ctrl + Shift + p (Windows, Chrome OS) eller ⌘ + Shift + p (Mac).
  • Innstillinger: Juster innstillingene, for eksempel teksten på bekreftelsessiden.
  • Send: Velg denne knappen for å sende skjemaet ditt til mottakerne.

Se spørsmål eller svar

Bruk kontrollen for visningsmodus for å velge mellom spørsmål og svar. Trykk på høyre- og venstrepiltastene for å bytte mellom faner.
  • Spørsmål-fanen: Legg til og rediger spørsmål.
  • Svar-fanen: Angi at skjemaet skal godta eller ikke godta svar, velg målplassering for skjemasvar og les svarene som sammendrag eller enkeltvis.
    • Merk: Hvis du velger enkeltvis, kan det hende du må endre skjermleseren til skjemamodus eller fokusmodus for å lese svarene. På Enkeltvis-fanen kan du også rette svar på quizer.

Lag en kopi eller legg til personer med redigeringstilgang

1. Du åpner Mer-menyen ved å trykke på Alt + s (Windows, Chrome OS) eller ⌘ + Option + s (Mac).
  2. Trykk på nedoverpilen for å høre alternativer som Lag en kopi eller Legg til personer med redigeringstilgang, og trykk deretter på Enter for å velge et alternativ.