Formulieren bewerken met een schermlezer

Items toevoegen of bewerken

Je kunt een item aan het formulier toevoegen door te drukken op Ctrl + Shift + Enter (Windows, Chrome OS) of ⌘ + Shift + Enter (Mac).

Gebruik de volgende velden en knoppen om items in een formulier te bewerken.

• Titel: Typ de titel van het item, zoals een vraag voor je quiz.
  • Type: Druk in het dropdownmenu van de vraag op de toetsen Pijl-omhoog en Pijl-omlaag om door de verschillende typen vragen te bladeren, zoals 'Meerkeuze' of 'Kort antwoord'. Druk op Enter om het gewenste type te selecteren.
  • Vraagdetails: De vraagdetails zijn afhankelijk van het type vraag.
  • Vraagknoppen: Gebruik deze knoppen om een vraag te dupliceren, te verwijderen of verplicht te maken.
  • Antwoordsleutel (alleen voor quizzen): Gebruik de antwoordsleutel om de juiste antwoorden te kiezen, punten toe te wijzen of uitleg toe te voegen.
  • Meer: Gebruik het menu 'Meer' (beschikbaar voor elke vraag) om andere opties te selecteren, bijvoorbeeld om op basis van het antwoord naar een ander gedeelte van het formulier te gaan.

Sneltoetsen gebruiken

Omdat Google Formulieren geen gewone website is, kun je sommige standaardsneltoetsen van de schermlezer niet gebruiken. We raden je daarom aan de sneltoetsen voor Google Formulieren te gebruiken als je een formulier bewerkt.

Je kunt in je formulier een lijst met sneltoetsen openen door op Ctrl + / (Windows, Chrome OS) of ⌘ + / (Mac) te drukken.

Een formulier opmaken of een voorbeeld bekijken

• Kleurenpalet: Druk op Alt + t (Windows, Chrome OS) of Ctrl + Option + t (Mac) om het kleurenpalet te openen. Gebruik de pijltoetsenom door de kleuren te bladeren en druk op Enter om een kleur te selecteren.
  • Voorbeeld: Druk op Ctrl + Shift + p (Windows, Chrome OS) of ⌘ + Shift + p (Mac) om het formulier in een nieuw venster te openen.
  • Instellingen: Gebruik dit menu om de instellingen aan te passen, bijvoorbeeld om de tekst op de bevestigingspagina te wijzigen.
  • Verzenden: Druk op deze knop om het formulier naar de ontvangers te sturen.

Vragen of reacties bekijken

Gebruik het bedieningselement voor de weergavemodus om het tabblad 'Vragen' of het tabblad 'Reacties' te kiezen. Druk op de toetsen Pijl-rechts en Pijl-links om te schakelen tussen de tabbladen.
  • Tabblad Vragen: hier kun je vragen toevoegen en bewerken.
  • Tabblad Reacties: hier kun je instellen of het formulier reacties accepteert, de bestemming voor reacties op het formulier kiezen, en reacties in een overzicht of individueel laten voorlezen.
    • Opmerking: Als je de optie 'Individueel' selecteert, moet je de schermlezer mogelijk in de Formuliermodus of Focusmodus zetten om de reacties te laten voorlezen. Op het tabblad 'Individueel' kun je ook antwoorden op quizzen beoordelen.

Een kopie maken of bijdragers toevoegen

1. Druk op Alt + s (Windows, Chrome OS) of ⌘ + Option + s (Mac) om het menu 'Meer' te openen.
  2. Druk op de toets Pijl-omlaag om de opties te horen, zoals Kopiëren of Bijdragers toevoegen. Druk op Enter om een ​​optie te selecteren.