Een document, spreadsheet of presentatie verwijderen

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt een document, spreadsheet of presentatie verwijderen op het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Een bestand in de prullenbak plaatsen

Als je een bestand wilt verwijderen, kun je het in de prullenbak plaatsen. Het bestand blijft daar staan totdat je de prullenbak leegmaakt.

Ben je de eigenaar van het bestand, dan kunnen anderen het nog steeds bekijken. Pas nadat je de prullenbak hebt leeggemaakt, is het niet meer toegankelijk voor anderen. Ben je niet de eigenaar, dan blijft het bestand toegankelijk voor anderen, ook nadat je de prullenbak hebt leeggemaakt.

1. Open Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je computer.
  2. Klik naast het bestand dat je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen.
  3. Het bestand wordt verplaatst naar de prullenbak van Google Drive. Meer informatie over het terugvinden en herstellen van bestanden in de prullenbak van Drive.

Als je een gedeeld document of een gedeelde spreadsheet of presentatie verwijdert waarvan je de eigenaar bent, wordt dit item volledig verwijderd uit Drive voor alle bijdragers en hebben ze er geen toegang meer toe. Het kan daarom handig zijn iemand anders eigenaar van het item te maken voordat je het verwijdert, zodat het toegankelijk blijft voor andere bijdragers.

Andere manieren om een bestand te verwijderen:

• Met het bestand geopend: Klik op Bestand en dan Weggooien.
  • In Drive: Klik op de naam van het bestand. Klik in de rechterbovenhoek op Verwijderen Verwijderen.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.