Angi regler for skjemaet ditt

Du kan lage regler som folk må følge når de fyller ut skjemaet ditt. Hvis du for eksempel ber om e-postadresser, kan du sørge for at folk bare kan legge inn e-postadresser med riktig format.

Angi regler for spørsmål

1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Legg til et av følgende typer spørsmål:
    • Kortsvarspørsmål
    • Avsnitt
    • Avmerkingsbokser
  3. Klikk på Mer Mer.
  4. Klikk på Validering av svar.
  5. Velg hvilken type regel du vil angi.
  6. Lengst til høyre skriver du inn en feilmelding som andre skal se når de skriver inn svar som bryter reglene dine.

Regeltyper

Hver spørsmålstype som tillater validering av svar, har forskjellige innstillinger.

Kortsvarspørsmål
  • Nummer:
    • Operatorer for sammenligning av tall
      • Eksempel: Et tall som er større enn eller lik 50
    • Mellom
      • Eksempel: Et heltall mellom 21 og 42.
    • Ikke mellom
    • Er tall
    • Helt tall
  • Tekst:
    • Inneholder
      • Eksempel: Sørg for at svarene inneholder ordet «godteri».
    • Inneholder ikke
    • E-post: Svaret må være en e-postadresse.
    • Nettadresse: Svaret må være i nettadresseformat.
  • Lengde: Angi et maksimalt eller minimalt antall tegn.
    • Eksempel: Begrens svarene til 500 tegn, eller krev minst 200 tegn.
  • Regulære uttrykk: Krev at tekstsvar samsvarer med formler du velger. Finn ut mer om regulære uttrykk.
    • Eksempel: Svaret må være et 10-sifret telefonnummer der hvert siffer er i området fra 0–9.
      • Inndata: Regulært uttrykk Samsvarer med [0–9]{10}
      • Forventet resultat: 1234567890
Avsnitt
  • Lengde: Angi et maksimalt eller minimalt antall tegn.
    • Eksempel: Begrens svarene til 500 tegn, eller krev minst 200 tegn.
  • Regulære uttrykk: Krev at tekstsvar samsvarer med formler du velger. Finn ut mer om regulære uttrykk.
Avmerkingsbokser
  • Velg minst: Angi en minimumsverdi for antallet bokser som må merkes av. Sikre at minst et bestemt antall bokser er valgt.
  • Velg maks: Angi maksimalt antall bokser som kan merkes av.
  • Velg nøyaktig: Angi det nøyaktige antallet bokser som må merkes av.

Regulære uttrykk

Du kan kreve at svar samsvarer med et bestemt sett kriterier som kalles regulære uttrykk. Regulære uttrykk søker etter mønstre i svarene.

Eksempler på regulære uttrykk
Tabellen nedenfor viser bare noen få av uttrykkene som støttes i Google Dokumenter. Det finnes mange andre uttrykk som støttes, og som brukerne kan bruke.
Uttrykk Beskrivelse Eksempel Samsvarer med Samsvarer ikke med
. Et punktum betyr et hvilket som helst tegn i den angitte posisjonen. d. do, dog, dg, ads fog, jog
* En stjerne etter et tegn betyr et søk etter det foregående tegnet som gjentas 0 eller flere ganger. do*g dog, dg, dooog dOg, doug
+ Et pluss etter et tegn betyr et søk etter det tegnet, vist én eller flere ganger. do+g dog, dooog dg, dOg, doug
? Det forrige uttrykket er valgfritt. do?g dg, dog dOg, doug
^ Et innskuddstegn må plasseres i begynnelsen av et regulært uttrykk, og det betyr at strengen starter med tegnet/tegnene eller sekvensen som står etter innskuddstegnet. ^[dh]og dog, hog A dog, his hog
$ Dollartegnet må plasseres på slutten av et regulært uttrykk, og det betyr at strengen slutter med tegnet/tegnene eller sekvensen før dollartegnet. [dh]og$ dog, hog, hot dog dogs, hog, doggy
{A, B} Det forrige uttrykket gjentas mellom A og B ganger, der A og B er tall. d(o{1,2})g dog, doog dg, dooog, dOg
[x], [xa], [xa5] Et tegnsett betyr at bare ett av de gitte tegnene skal forekomme i den aktuelle posisjonen. For det meste kan hvilke som helst tegn brukes i klammene, inkludert tegn som er nevnt tidligere i uttrykk: [xa,$5Gg.] d[ou]g dog, dug dg, dOg, dooog
[a-z] Et tegnsettintervall betyr et søk etter et tegn innenfor det gitte tegnintervallet. Vanlige intervall er a-z, A-Z og 0-9. Intervallene kan kombineres til ett intervall: [a-zA-Z0-9]. Intervallene kan også kombineres med tegnsett (nevnt tidligere): [a-zA-Z,&*]. d[o-u]g dog, dug, dpg, drg dg, dOg, dag
[^a-fDEF] Et tegnsett som begynner med ^, betegner et søk etter et tegn som ikke er innenfor det gitte settet. d[^aeu]g dog, dOg, dig, d$g dg, dag, deg, dug
\s Alle mellomrom. d\sg d g, d[TAB]g dg, dog, doug

MERK: Når du prøver å søke etter faktiske forekomster av et tegn som har en bestemt betydning i regulære uttrykk, for eksempel ^ eller $, må du «unnslippe» tegnet i søket ved å sette en omvendt skråstrek foran det. Hvis du for eksempel vil søke etter en forekomst av $-tegnet, skriver du \$.

Nedenfor ser du et par eksempler på hvordan regulære uttrykk kan brukes til å søke i regneark:

Søk etter celler som inneholder dollarbeløp

Skriv inn følgende i Finn-feltet: ^\$([0-9,]+)?[.][0-9]+

Denne søkestrengen representerer et dollarbeløp der det første tallet er et tall fra 0 til 9 eller et komma, som forekommer null eller flere ganger, etterfulgt av [.], etterfulgt av et tall fra 0 til 9 som gjentas en eller flere ganger. Dette søket ville returnert alle disse: $4.666, $17.86, $7.76, $.54, $900,001.00, $523,877,231.56

Søk etter celler som inneholder amerikanske postnumre

Skriv følgende i Finn-feltet: [0-9]{5}(-[0-9]{4})?

Denne søkestrengen representerer et amerikansk postnummer som består av fem tall med valgfri bindestrek og firesifret tillegg.

Søk etter celler som inneholder navn som begynner med en liten bokstav

Skriv inn følgende i Finn-feltet: ^[a-z].*

Dette betyr en celle med en liten bokstav etterfulgt av et annet tegn 0 eller flere ganger. Dette søket ville returnert alle disse: bob, jim, gEORGE, marTin

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.