Sett inn emojier og spesialtegn

Du kan legge til emojier i Google-dokumenter og -regneark. I Google-dokumenter og -presentasjoner kan du også legge til spesialtegn som piler, former og aksenttegn.

Sett inn emojier i Google-dokumenter

1. Åpne et Google-dokument på datamaskinen.
  2. Følg én av disse fremgangsmåtene:
    • Øverst klikker du på Sett inn etterfulgt av Emoji.
    • Skriv inn @emoji og trykk på Enter.
  3. Velg emojien du vil legge til, eller søk etter en emoji ved å skrive inn søketermer.
    • Du kan også søke direkte etter emojier i dokumentet ved å skrive inn : og skrive inn søketermer. Hvis du for eksempel ønsker å se en liste over katterelaterte emojier, skriver du :cat og trykker på Enter.

For å deaktivere emoji-innsetting via kolon, gå til Verktøy og så Innstillinger og fjern avmerkingen for Sett inn emojier med kolontegnet.

Sett inn spesialtegn

1. Åpne Google Dokumenter eller Presentasjoner på en datamaskin. Du kan ikke sette inn spesialtegn direkte i Google Regneark.
  2. Åpne eller opprett et dokument eller en presentasjon.
  3. Øverst klikker du på Sett inn etterfulgt av Spesialtegn.
  4. Finn tegnet du vil sette inn:
    • Velg fra kategorier.
    • Angi tegnets Unicode-verdi.
    • Skriv tegnet i feltet til høyre.
  5. Hvis du vil legge til et tegn i filen din, klikker du på det.
  6. Valgfritt: Hvis du vil legge til spesialtegn i et regneark, kan du kopiere det og lime det inn i en celle på arket.