Lägga till en numrerad lista, punktlista eller checklista

Du kan lägga till och anpassa punktlistor eller numrerade listor i Google Dokument och Presentationer. Du kan även lägga till checklistor i Google Dokument.

Lägga till en lista

1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Presentationer på datorn.
  2. Klicka på en sida eller en bild där du vill lägga till en lista.
  3. Välj en listtyp i verktygsfältet. Om du inte kan hitta alternativet klickar du på Mer Mer
    • Numrerad lista Numrerad lista
    • Punktlista Punktlista
    • Checklista  (endast Google Dokument)
  4. Valfritt:
    • Tryck på Tabb på tangentbordet om du vill starta en lista inuti en annan lista. Den nya listan får ett indrag.
    • Tryck på Retur två gånger på tangentbordet för att återgå till huvudlistan.

Redigera en lista

Du kan ändra punkttyp, indrag, prefix och suffix i en lista.

Ändra listtyp och listfärg

Ändra listtyp

1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på en siffra, punkt eller kryssruta (endast Google Dokument).
  3. Klicka på Format följt av Punkter och numrering högst upp.
  4. Välj en ny punkttyp:
    • Listalternativ: Klicka Fler punkter för att skapa en anpassad lista.
    • Numrerad lista
    • Punktlista
    • Checklista: Skapa en checklista med eller utan genomstrykning.

Ändra listfärg

1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Presentationer på datorn.
  2. Klicka på ett nummer, en punkt eller en kryssruta (endast Google Dokument).
  3. Klicka på Textfärg Textfärg i verktygsfältet.
  4. Välj en färg.

Dokument och Presentationer: Starta om en numrerad lista

1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Google Presentationer på datorn.
  2. Dubbelklicka på den första siffran.
  3. Klicka på Format följt av Punkter och numrering högst upp.
  4. Välj Listalternativ följt av Starta om numrering.
  5. Ange ett nytt startnummer för din lista.
  6. Klicka på OK.

Dokument: Fortsätt på en numrerad lista

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Dubbelklicka på den första siffran.
  3. Klicka på Format följt av Punkter och numrering högst upp.
  4. Välj Listalternativ följt av Fortsätt föregående numrering.
  5. Klicka på OK.

Ändra indrag

Lägga till ett hängande indrag

Med hängande indrag får alla rader utom den första indrag.

Google Dokument

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Markera texten som du vill göra indrag i.
  3. Klicka på Format följt av Justera och gör indrag följt av Indragsalternativ på menyn högst upp.
  4. Välj Hängande under Special.
  5. Valfritt: Ändra indragets storlek i rutan bredvid indraget.
  6. Klicka på Använd.

Google Skyfies

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Markera texten som du vill göra indrag i.
  3. Klicka på Format följt av Formatalternativ på menyn högst upp.
  4. Klicka på Textanpassning till höger.
  5. Välj Hängande under Special.
  6. Valfritt: Ändra indragets storlek under Med.

Lägga till utrymme runt text i Google Presentationer

Du kan ändra utrymmet mellan texten och kanten på en textruta på en presentationsbild.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Markera texten som du vill ändra.
  3. Klicka på Format följt av Formatalternativ på menyn högst upp.
  4. Klicka på Textanpassning till höger.
  5. Gör dina ändringar under Fyllnad.