Een genummerde lijst, lijst met opsommingstekens of checklist toevoegen

In Google Documenten en Presentaties kun je lijsten met opsommingstekens of genummerde lijsten toevoegen en aanpassen. Je kunt ook checklists toevoegen in Google Documenten.

Een lijst toevoegen

1. Open op je computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Klik op de pagina of dia waaraan je een lijst wilt toevoegen.
  3. Kies een lijsttype in de werkbalk. Zie je de optie niet, klik dan op Meer Meer.
    • Genummerde lijst Genummerde lijst
    • Lijst met opsommingstekens Lijst met opsommingstekens
    • Checklist  (alleen Google Documenten)
  4. Optioneel:
    • Een lijst in een lijst starten: Druk op Tab op je toetsenbord. De nieuwe lijst wordt ingesprongen weergegeven.
    • Terug naar de hoofdlijst gaan: Druk 2 keer op Enter op je toetsenbord.

Een lijst bewerken

Je kunt het type opsommingsteken en de inspringingen, voorvoegsels en achtervoegsels van een lijst wijzigen.

Het type en de kleur van een lijst wijzigen

Type van lijst wijzigen

1. Open op je computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Klik op een getal, opsommingsteken of selectievakje (alleen Google Documenten).
  3. Klik bovenaan op Opmaak en dan Opsommingstekens en nummering.
  4. Kies een ander type opsommingsteken:
    • Lijstopties: klik op Meer opsommingstekens als je een aangepast opsommingsteken wilt maken.
    • Genummerde lijst
    • Lijst met opsommingstekens
    • Checklist: een checklist maken met of zonder doorhalen.

Kleur van lijst wijzigen

1. Open op je computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Klik op een getal, opsommingsteken of selectievakje (alleen Google Documenten).
  3. Klik in de werkbalk op Tekstkleur Tekstkleur.
  4. Selecteer een kleur.

Documenten en presentaties: een genummerde lijst opnieuw starten

1. Open op je computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Dubbelklik op het eerste nummer.
  3. Klik bovenaan op Opmaak en dan Opsommingstekens en nummering.
  4. Selecteer Lijstopties en dan Nummering opnieuw starten.
  5. Geef een nieuw nummer op waarmee de lijst moet beginnen.
  6. Klik op OK.

Documenten: genummerde lijst voortzetten

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Dubbelklik op het eerste nummer.
  3. Klik bovenaan op Opmaak en dan Opsommingstekens en nummering.
  4. Selecteer Lijstopties en dan Vorige nummering voortzetten.
  5. Klik op OK.

Inspringingen wijzigen

Verkeerd-om inspringing toevoegen

Met verkeerd-om inspringen worden alle regels van de gemarkeerde tekst ingesprongen, behalve de eerste regel.

Google Documenten

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Markeer de tekst die je wilt laten inspringen.
  3. Klik in het menu bovenaan op Opmaak en dan Uitlijnen en inspringen en dan Inspringingsopties.
  4. Kies Verkeerd-om (onder Speciaal).
  5. Optioneel: Wijzig de grootte van de inspringing in het vak naast Verkeerd-om.
  6. Klik op Toepassen.

Google Presentaties

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Markeer de tekst die je wilt laten inspringen.
  3. Klik in het menu bovenaan op Opmaak en dan Opmaakopties.
  4. Klik aan de rechterkant op Tekst passend maken.
  5. Kies Verkeerd-om (onder Speciaal).
  6. Optioneel: Wijzig de grootte van de inspringing (onder Met).

Ruimte rond tekst toevoegen in Google Presentaties

Je kunt de ruimte tussen de tekst en de rand van een tekstvak op een dia aanpassen.

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Markeer de tekst die je wilt wijzigen.
  3. Klik in het menu bovenaan op Opmaak en dan Opmaakopties.
  4. Klik aan de rechterkant op Tekst passend maken.
  5. Breng je wijzigingen aan (onder Opvulling).
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.