Numeroidun luettelon, luettelomerkityn luettelon tai muistilistan lisääminen

Voit lisätä luettelomerkittyjä luetteloita tai numeroituja luetteloita ja muokata niitä Google Docsissa ja Slidesissa. Voit myös lisätä muistilistoja Google Docsissa.

Luettelon lisääminen

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Slidesissa.
  2. Napauta sivua tai diaa, johon haluat lisätä luettelon.
  3. Valitse työkalupalkista luettelotyyppi. Jos et löydä haluamaasi vaihtoehtoa, valitse Lisää Lisää.
    • Numeroitu luettelo Numeroitu luettelo
    • Luettelomerkitty luettelo Luettelomerkitty luettelo
    • Muistilista  (vain Google Docs)
  4. Valinnainen:
    • Aloita luettelo luettelon sisällä painamalla sarkainta näppäimistöllä. Uusi luettelo sisennetään.
    • Siirry takaisin pääluetteloon painamalla Enter-näppäintä kahdesti näppäimistöllä.

Luettelon muokkaaminen

Voit muuttaa luettelomerkin tyyppiä, sisennystä sekä etu- ja jälkiliitteitä luettelossa.

Luettelotyypin ja värin muuttaminen

Luettelotyypin muuttaminen

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Slidesissa.
  2. Klikkaa numeroa, luettelomerkkiä tai valintaruutua (vain Google Docs).
  3. Valitse yläreunasta Muoto ja sitten Luettelomerkit ja numerointi.
  4. Valitse uusi luettelomerkin tyyppi:
    • Luettelovaihtoehdot: Luo oma luettelomerkki valitsemalla Lisää luettelomerkkejä.
    • Numeroitu luettelo
    • Lista luetelmamerkeillä
    • Muistilista: Luo muistilista yliviivauksella tai ilman.

Luettelon värin muuttaminen

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Slidesissa.
  2. Klikkaa numeroa, luettelomerkkiä tai valintaruutua (vain Google Docs).
  3. Valitse työkaluriviltä Tekstin väri Värillinen teksti.
  4. Valitse väri.

Docs ja Slides: Numeroidun luettelon aloittaminen uudelleen

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Slidesissa.
  2. Kaksoisklikkaa ensimmäistä numeroa.
  3. Valitse yläreunasta Muoto ja sitten Luettelomerkit ja numerointi.
  4. Valitse Luettelovaihtoehdot ja sitten Aloita numerointi uudelleen.
  5. Kirjoita luettelolle uusi aloitusnumero.
  6. Valitse OK.

Docs: Numeroidun luettelon jatkaminen

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Kaksoisklikkaa ensimmäistä numeroa.
  3. Valitse yläreunasta Muoto ja sitten Luettelomerkit ja numerointi.
  4. Valitse Luettelovaihtoehdot ja sitten Jatka aiempaa numerointia.
  5. Valitse OK.

Sisennysten muuttaminen

Riippuvan sisennyksen lisääminen

Kun käytetään riippuvaa sisennystä, kaikki paitsi ensimmäinen rivi sisennetään.

Google Docs

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse korostamalla teksti, jonka haluat sisentää.
  3. Valitse ylävalikosta Muoto ja sitten Tasaus ja sisennys ja sitten Sisennysasetukset.
  4. Valitse Erikoissisennys-kohdasta Riippuva.
  5. Valinnainen: Voit muuttaa sisennyksen kokoa Riippuva-kohdan vieressä olevasta kentästä.
  6. Valitse Käytä.

Google Slides

1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse korostamalla teksti, jonka haluat sisentää.
  3. Valitse ylävalikosta Muoto ja sitten Muotoasetukset.
  4. Valitse oikealta Tekstin sovitus.
  5. Valitse Erikoissisennys-kohdasta Riippuva.
  6. Valinnainen: Muuta Sisennyksen koko ‑kohdasta sisennyksen kokoa.

Tilan lisääminen tekstin ympärille Google Slidesissa

Voit muuttaa tekstin ja tekstiruudun välissä olevaa tilaa diassa.

1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse korostamalla teksti, jota haluat muuttaa.
  3. Valitse ylävalikosta Muoto ja sitten Muotoasetukset.
  4. Valitse oikealta Tekstin sovitus.
  5. Tee muutokset Täyttö-kohdassa.