NETTO.WERKDAGEN (NETWORKDAYS).INTL

Deze functie is alleen beschikbaar in de nieuwe versie van Google Spreadsheets.
Retourneert het aantal werkdagen tussen twee opgegeven dagen, exclusief opgegeven weekend- en feestdagen.

Gebruiksvoorbeeld

NETTO.WERKDAGEN.INTL(DATUM(1969; 7; 16); DATUM(1969; 7; 24); 1; A1:A10)

NETTO.WERKDAGEN.INTL(DATUM(1969; 7; 16); DATUM(1969; 7; 24))

NETTO.WERKDAGEN.INTL("4-12-1995"; "22-12-1995"; 3)

NETTO.WERKDAGEN.INTL("4-12-1995"; "22-12-1995"; "0000011")

Syntaxis

NETTO.WERKDAGEN.INTL(begindatum; einddatum; [weekend]; [vakantiedagen])

• begindatum - De begindatum van de periode waarvoor het netto aantal werkdagen wordt berekend.
  • einddatum - De einddatum van de periode waarvoor het netto aantal werkdagen wordt berekend.
  • weekend - [ OPTIONEEL - standaardwaarde is 1] - Een getal of tekenreeks waarmee wordt aangegeven welke dagen worden beschouwd als weekend.
    • Tekenreeksmethode: weekends kunnen worden opgegeven met zeven nullen en enen, waarbij het eerste cijfer in de reeks overeenkomt met maandag en het laatste met zondag. Een nul betekent dat de dag een werkdag is, terwijl 1 betekent dat de dag in het weekend ligt. Zo bepaalt "0000011" bijvoorbeeld dat zaterdag en zondag in het weekend liggen.
    • Getalmethode: in plaats van bovenstaande tekenreeksmethode, kan ook één getal worden gebruikt. 1 = zaterdag/zondag is het weekend, 2 = zondag/maandag, en dit patroon wordt herhaald tot 7 = vrijdag/zaterdag. 11 = alleen zondag is het weekend, 12 = alleen maandag is het weekend en dit patroon wordt herhaald tot 17 = alleen zaterdag is het weekend.
  • vakantiedagen - [ OPTIONEEL ] - Een bereik of matrixconstante met de datums die worden beschouwd als vakantiedagen.
    • De opgegeven waarden in een matrix voor vakantiedagen moeten seriële getalwaarden voor datums zijn zoals geretourneerd door N, of datumwaarden zoals geretourneerd door DATUM, DATUMWAARDE of TO_DATE. Waarden die worden opgegeven met een bereik moeten standaard datumwaarden of seriële getallen voor datums zijn.

Opmerkingen

• NETTO.WERKDAGEN.INTL converteert getalnotaties niet automatisch op dezelfde manier als Google Spreadsheets doet bij rechtstreekse invoer in cellen. Bijgevolg wordt NETTO.WERKDAGEN.INTL(10-10-2000;10-10-2001) geïnterpreteerd als NETTO.WERKDAGEN.INTL(0,005;0,00499750124938), respectievelijk de quotiënten van 10 gedeeld door 10 gedeeld door 2000 en 2001.

• NETTO.WERKDAGEN.INTL berekent het aantal werkdagen tussen twee datums. Als u het aantal werkdagen vóór of na een datum wilt berekenen, gebruikt u WERKDAG.INTL.

• NETTO.WERKDAGEN.INTL werkt bijna zoals NETTO.WERKDAGEN, maar staat ook toe dat dagen in het weekend worden ingesteld (voor gebieden waar zaterdag en zondag niet worden beschouwd als weekend).

Zie ook

NETTO.WERKDAGEN: Geeft als resultaat het netto aantal werkdagen tussen twee ingevoerde dagen.

WERKDAG.INTL: Berekent de datum na een opgegeven aantal werkdagen, exclusief opgegeven weekend- en feestdagen.

ZELFDE.DAG: Retourneert een datum die een bepaald aantal maanden vóór of na een andere datum valt.

LAATSTE.DAG: Retourneert een datum voor de laatste dag van een maand die een bepaald aantal maanden vóór of na een andere datum valt.

NU: Retourneert de huidige datum en tijd als een datumwaarde.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.