RANG.GELIJK

Retourneert de positie van een opgegeven waarde in een gegevensset. Als de gegevensset meer dan één item van dezelfde waarde bevat, wordt de hoogste positie van de items geretourneerd.

Gebruiksvoorbeelden

RANG.GELIJK(A10; A1:A100; TRUE)

RANG.GELIJK(B32; B8:B47; FALSE)

RANG.GELIJK(A10; A1:A100)

Syntaxis

RANG.GELIJK(waarde; gegevens; [is_oplopend])

• waarde: de waarde waarvan de positie wordt bepaald.
  • gegevens: de matrix of het bereik met de gegevensset die wordt gebruikt.
  • is_oplopend [OPTIONEEL - standaardwaarde is aflopend (FALSE)]: of de waarden in gegevens in aflopende of oplopende volgorde moeten worden gebruikt.

Zie ook

RANG: Retourneert de positie van een opgegeven waarde in een gegevensset.

RANG.GEMIDDELDE: Retourneert de positie van een opgegeven waarde in een gegevensset. Als de gegevensset meer dan één item van dezelfde waarde bevat, wordt de gemiddelde positie van de items geretourneerd.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.