GJENNOMSNITTHVIS (AVERAGEIF)

Returnerer gjennomsnittet av et område basert på kriterier.
GJENNOMSNITTHVIS for BigQuery

Denne funksjonen returnerer gjennomsnittet av en datakolonne (avhengig av kriterier).

Eksempler på bruk

GJENNOMSNITTHVIS(tabellnavn!resultat; ">90")

GJENNOMSNITTHVIS(tabellnavn!frukt; "Eple"; ">")

GJENNOMSNITTHVIS(tabellnavn!resultat; ">"; B2)

Syntaks

GJENNOMSNITTHVIS(kriteriekolonne; kriterium; gjennomsnittskolonne)

• kriteriekolonne: Datakolonnen som skal vurderes mot «kriterium».
  • kriterium: Mønsteret eller testen som skal tas i bruk i «kriteriekolonne».
  • gjennomsnittskolonne: Datakolonnen som skal gjennomsnittsberegnes. Hvis ingen «gjennomsnittskolonne» er tatt med, brukes «kriteriekolonne» som grunnlag for beregningen.

Eksempler på bruk

GJENNOMSNITTHVIS(A1:A10; ">20"; B1:B10)

GJENNOMSNITTHVIS(A1:A10; "<10")

GJENNOMSNITTHVIS(A1:A10; "Betalt"; B1:B10)

GJENNOMSNITTHVIS(A1:A10; "<"&B1)

Syntaks

GJENNOMSNITTHVIS(kriterieområde; kriterium; [område_for_gjennomsnitt])

• kriterieområde – området som skal sjekkes mot kriterium.

• kriterium – mønsteret eller testen som skal brukes på kriterieområde.

• Er lik: "tekst" eller 1 eller "=tekst" eller "=1"
    • Større enn: ">1"
    • Større enn eller lik: ">=1"
    • Mindre enn: "<1"
    • Mindre enn eller lik: "<=1"
    • Ikke lik: "<>1" eller "<>tekst"
  • område_for_gjennomsnitt[ VALGFRITT ] – området det skal utføres gjennomsnittsberegning for. Hvis dette ikke er tatt med, brukes i stedet kriterieområde som grunnlag for beregningen.

Se også

GJENNOMSNITT: Funksjonen GJENNOMSNITT returnerer den numeriske gjennomsnittsverdien i et datasett. Tekst blir ignorert.

GJENNOMSNITTA: Returnerer den numeriske gjennomsnittsverdien i et datasett.

GJENNOMSNITT.HVIS.SETT: Returnerer gjennomsnittet av et område basert på flere kriterier.

SUMMERHVIS: Returnerer en betinget sum i et område.

ANTALL.HVIS: Returnerer et betinget antall for et område.

HVIS: Returnerer én verdi hvis et logisk uttrykk er «TRUE» og en annen hvis det er «FALSE».

MEDIAN: Returnerer medianverdien i et numerisk datasett.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.